Tämä huvittavan tuhmalla sukunimellä varustettu mies aikoo tehdä 4 miljardin investoinnin Suomeen

Ihan Wittusen hienoa!

04.01.2023

Norjalainen yhtiö Blastr Green Steel (Blastr) suunnittelee vihreää terästä tuottavan tehtaan sekä integroidun vedyn tuotantolaitoksen perustamista Inkooseen. Blastr on tehnyt aiesopimuksen Fortumin kanssa Inkoon Joddbölessä sijaitsevan teollisuusalueen hyödyntämisestä yksinoikeudella. Hankkeen investoinnin arvo on noin neljä miljardia euroa ja se työllistää käyttövaiheessa jopa 1 200 henkilöä. Tuotannon on suunniteltu alkavan vuoden 2026 lopulla.

– Suomi on ihanteellinen paikka hankkeellemme. Suomella on kunnianhimoinen vähähiilisyystavoite, vihreää teollisuutta tukevat ja ennustettavat olosuhteet toiminnalle, fossiilivapaata energiaa sekä korkeasti koulutettua työvoimaa. Inkoo valikoitui sijaintipaikkakunnaksemme olemassa olevan infrastruktuurinsa sekä saatavilla olevan puhtaan sähkön ansiosta. Sen jäästä vapaa syväsatama mahdollistaa vähähiiliset kuljetukset ympäri vuoden ja pääsyn lähellä oleville Euroopan markkinoille, sanoo Blastr Green Steelin toimitusjohtaja.

Tälle miehelle hurrataan nyt. Kiitos että tulette Suomeen.

Mutta hieman hänen sukunimensä hymyilyttää suomalaisia.

Firman toimitusjohtajan nimi on Hans Fredrik Wittusen.

Näin kirjoittaa muuan nettinäsäviisas:

-Ole norjalaisen terästehtaan johtaja. Investoi Suomeen neljä miljardia euroa. Vastaanota huutonaurut joka kerta kun esittelet itseäsi suomalaisille: Hei, olen Hans Fredrik Wittusen. Sääliksi käy miestä.

 

 

Lisää luettavaa