”Tämä ihmeaine parantaa diabeteksen” – Älä usko!

Nettihuijaus leviää.

08.12.2023

Sähköpostihuijaus yrittää viedä uudesta kansantaudista diabeteksesta kärsivien rahat. Asiasta kertoo Kilpi-sovelluspalvelun tiedotus.

Viestissä kerrotaan ravintolisästä, joka sisältää ”kasvipohjaista insuliinia” ja jonka väitetään parantavan tyypin 2 diabeteksen.

Viestissä esitellään ihmeaine japanilaisen lääkärin löytämänä ja väitetään, että Newcastlen yliopisto Englannissa olisi tehnyt siitä kattavan tutkimuksen.

Viestissä kerrotaan lisäksi, että itsepintaisen vyötärörasvan syynä voi olla ”myrkyllinen rasvahappo”, jota ihmisellä on ja joka pakottaa rasvasolut verenkiertoon.

Huijauksessa kerrotaan niin ikään Robertista, joka pudotti 28 kiloa tämän uuden ihmeaineen avulla. Myös Robertin vaimo, Sonya, pudotti 17 kiloa ja neljä vaatekokoa. Tämä kaikki tapahtui viestin mukaan ainoastaan juomalla ”kasvipohjaisesta insuliinista” valmistettua juomaa.

Diabetesta kannattaa siis jatkossakin hoitaa lääkärin ohjeiden mukaan, eikä uskoa huijauksessa käytettäviin poppakonsteihin. Siten menettää vain terveytensä – ja taatusti rahansa.

Lisää luettavaa