Tampereen juna-asemalla makasi nuori – se mitä sitten tapahtui ei varsinaisesti kerro hyvää meistä suomalaisista

Yksi pysähtyi.

20.08.2023

Tamperelaisessa Facebookin ”puskaradiossa” julkaistu kirjoitus herättelee meitä suomalaisia. Mikä mahtaa vaivata, kun emme halua puuttua silmin nähden outoihin asioihin.

Muuan ohikulkijoista puuttui. Tamperelaisnainen kertoo nähneensä junaan kiirehtiessään nuoren pojan nurkassa makaamassa. Se että tämä vain nukkui eikä ollut eloton selvisi vasta myöhemmin, sen jälkeen, kun nainen oli käynyt asiaa tarkastamassa.

Nainen ihmettelee, että hänen edellään kulki kymmeniä ihmisiä, jotka vain katsoivat mutta jatkoivat matkaa. Asema oli täynnä ihmisiä.

Nainen yritti herätellä poikaa, mutta reaktiota ei tullut. Hän pyysi kahvilan työntekijän soittamaan vartijan paikalle ja jatkoi pojan herättelyä.

-Vaikka tässä kävikin hyvin ja tyyppi oli ”vain” nukahtanut siihen nurkkaan hyvin syvään uneen, en ois voinu vaan jatkaa matkaa junaan pysähtymättä ja tarkistamatta, että onko toinen kanssaihminen hengissä. Sen tarkistaminen ja avunpyyntö ei kauaa vie ja voi pelastaa ihmishengen, nainen kirjoittaa. Häneltä kului aikaa viisi minuuttia, ja hän ehti hyvin junaan.

Nainen kertoo, että ei ole ollut ensimmäinen kerta, kun hän on törmännyt samanlaiseen tilanteeseen, jossa ihmiset kävelevät vain ohi.

-Toivon, että jos mie joskus kupsahdan syystä taikka toisesta kadunnurkkaan, että joku mua auttaisi ja niin varmaan te kaikki toivotte. Joten auttakaa tekin, hän velvoittaa.

Lisää luettavaa