Tästä tärkeästä asiasta media vaikenee puhuessaan HJK-fanien tappelusta Turussa – törkeää!

AOP

HJK voitti mestaruuden faniensa edessä.

Kymmenen HJK:n ”fania” pidätettiin eilen Turussa.

Esimerkiksi Iltasanomien uutiseen haastateltu turkulainen rikosylikonstaapeli Lasse Höysti kertoo, että joukkio HJK:n kannattajia oli Turussa hakemassa tappeluita. Kyseessä oli porukka, jolla on jo entuudestaan porttikielto HJK:n otteluihin Espoossa tapahtuneiden järjestyshäiriöiden takia.

Missään ei ole mainittu sitä, että otteluun matkusti myös kaksi bussillista muita HJK-kannattajia, jotka kannattivat joukkuettaan loppuun saakka katsomossa ilman ongelmia, eikä heistä ollut minkäänlaisia häiriöitä kenellekään. Päinvastoin, he loivat tapahtumaan valtavan hienon juhlatunnelman.

Pidätetyt kannattajat eivät olleet tervetulleita kannattajabusseihin käytöksensä takia.

Monessa mediassa myös väitettiin, että HJK:n ja TPS:n fanit olisivat tapelleet keskenään. Näin ei ollut, mutta missään lehdessä ei korjattu vääriä väitteitä jälkikäteen.  HJK:n ja myös TPS:n loistava fanitoiminta poljettiin lokaan ”fanien” takia, joilla ei siis ole pääsyä edes HJK:n kotikatsomoon.

HJK oli varmistanut mestaruuden jo monta kierrosta aiemmin, ja kaksi bussillista HJK-faneja halusi antaa kaudella arvoisensa päätöksen.

Se, jos mikä on todellista jalkapallokulttuuria.

Aiheet: