”Teuvo Hakkarainen tekee nyt kaiken väärin” – näin totesi Keskisuomalaiselle

Keskustelupalstoilla vaaditaan jo kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen eroa, ellei hän älyä itse erota. Kansanedustajan erottaminen ei kuitenkaan ole ihan pikku juttu.

20.12.2017

Kaikki lähti siitä, kun eduskunnassa oli viime viikonloppuna ryhmien ja toimittajien keskinäiset bileet, ja joihin perussuomalainen Teuvo Hakkarainen osallistui humaltuneena. Eduskunnassa käsiteltiin – ehkä hieman irvokkaasti – myöhään yöhön alkoholilakia.

Kohu syntyi, kun Hakkarainen suuteli ja kähmi perussuomalaisista kokoomukseen loikannutta kansanedustaja Veera Ruohoa eduskunnan kuppilassa. Hakkarainen on ehtinyt jo pyytää asiaa pariinkin kertaan anteeksi. Oikeusoppineet taas ovat olleet sitä mieltä, että se ei riitä. Eduskunnan pitäisi olla täysin väkivallaton ja ahdisteluvapaa vyöhyke – ja yleinen etu vaatii Hakkaraisen viemistä käräjille. Asia on jo edennyt rikosilmoitukseen.

Hakkarainen oli myös tunkenut itsensä sinisten ryhmähuoneeseen kaadellen siellä alkoholijuomia lattialle.

Nyt esiin on astunut Päivi Räsänen (kd), joka on kertonut viime vuoden pikkujouluajasta rajun jutun. Hakkarainen oli tuolloin vetänyt Räsästä tukasta.

Teuvo Hakkarainen on ollut viime hetket hiljaa, hän sulki myös sometilinsä. Tänään hän kuitenkin vastasi tekstiviestillä Keskisuomalainen-lehden kuulumisiin. Edustaja on kertonut yrittävänsä selvitä järjissään aiheuttamastaan sopasta. Hän kutsuu kohua järjettömäksi.

-Teuvo tekee nyt kaiken ihan väärin, netin vanhempainryhmässä todetaan keskusteluissa, jotka sivuavat eduskunnan ahdistelukohua.

Teuvon kannattajaksi tunnustautuva mies sanoo, että Teuvo pyytää anteeksi mutta samalla vähättelee kohua kutsuen sitä järjettömäksi.

-Ei näin, Teuvo, ei näin…

Moni on vaatinut Hakkaraisen eroa, mutta sellainen ei ole aivan yksinkertaista. Kansanedustaja voidaan erottaa vain sen verran vakavassa rikoksessa, että hän on saanut siitä vankeustuomion – ehdollinenkin riittää. Perustuslakivaliokunta käsittelee tällöin jonkun ehdotuksesta asian ja ratkaisun tekee eduskunnan täysistunto. Erottamisen taakse vaaditaan tuolloin vähintään kaksi kolmasosaa edustajista.

Lisää luettavaa