TikTokin käyttäjä teki jännän huomion: ”Kun joudut TikTokin mustalle listalle…”

Suomalainen Kake käyttää TikTokia huvittaakseen itseään, mutta välillä palvelun äkkivääryys ihmetyttää.

19.11.2023

Suomalainen Kake on käyttänyt TikTok-palvelua jo vuoden päivät.

-Se on hauskaa. Itse katson paljon poliisivideoita ja komiikkaa, mitkään tanssiretkutukset eivät minua kiinnosta, Kake kertoo Comolle.

Paljon on puhuttu TikTokin viiltävän tarkasta algoritmista, jota kuvataan somemaailman kovimmaksi ja tarkimmaksi.

-Onhan se, haastattelemamme Kake toteaa. -Ei sinun tarvitse edes tykätä tai ryhtyä seuraamaan jonkun sisällöntuottajan materiaalia. Riittää että katsot vain videota hieman kauemmin. TikTok tajuaa heti, että tästä tykkäät ja alkaa näyttää sinulle näitä videoita. Se on vähän kiusallistakin. Jos katson yhden hauskan kissavideon, en silti välttämättä jaksa katsoa niitä kymmenittäin.

TikTokin ymmärrys voi olla myös vaillinaista. Senkin Kake on kokenut.

-Eräs yö vedin vähän tenttua ja vi-tuilin sitten muutamien sisällöntuottajien videoille ihan suoraan. Eipä aikaakaan, niin TikTok alkoi bannata kommenttejani. No, niistä saa aina valittaa. Olenkin jokaisesta valittanut, ja jotkut kommentit on palautettu takaisin. Nyt vain olen huomannut eräänlaisen jännän ilmiön. Olen ikään kuin TikTokin mustalla listalla.

Mitä tämä tarkoittaa?

-Sitä että TikTok ”kielipuolena” on alkanut kohdallani höperehtiä. Kirjoitanpa melkeinpä mitä vain kommentteja, niin ”varmuudeksi” TikTok poistaa niitä. Vaikka laittaisin hymiöitä ja sydämiä, niin usein lähtee kommentti bittiavaruuteen. Yhtenä päivänä kirjoitin eräälle, että olipa mahtava video, jatka samaan tyyliin, niin TikTokin mielestä se oli väkivaltainen kommentti.

Kake on myös yrittänyt naamioida kommenttejaan.

-Olen voinut kirjoittaa sanoja yhteen, niin ettei niitä tunnistettaisi. Vaikkapa että ”onpahemmetin mukavaa sis ältöä tämä sinunvide osi.” Mutta ei sekään auta, kun on suututtanut kiinalaisen somejätin, Kake nauraa.

 

Lisää luettavaa