Timo Jutila sairastui vakavasti: Aggressiivinen sairaus

Jääkiekkolegenda Timo Jutila on tullut julkisuuteen vakavan sairautensa kanssa. Hän kertoo, että psoriasis-diagnoosi oli lopulta helpotus. Silloin edes tiesi, mistä ankarat kivut johtuivat.

-Kipu oli niin kovaa, että se pisti isommankin miehen kyykkyyn ja nöyryytti huolella. Suoraan sanoen alkuun pelotti. Oli raskasta, kun ei tiennyt mikä on, Juti kertoo.

Hän on nyt Psoriasisliiton kampanjan keulakuva.

Psoriasis on krooninen, tulehduksellinen pitkäaikaissairaus, joka aiheuttaa iho- ja niveloireita sekä altistaa liitännäissairauksille. Timo Jutila kuvaa omaa sairauttaan aggressiiviseksi.

Prosiasis aiheuttaa esimerkiksi laajoja, ikävän näköisiä läikkiä ihoon. Ne voivat hilseillä. Esimerkiksi uimarannoilla ja -halleissa psoriasisihmiset voivat aiheuttaa huomiota. Myös niveloireet voivat olla ikäviä.

Timo Jutila kannustaa kaikkia psoriasiksen oireista kärsiviä ottamaan positiivisesti härkää sarvista. Omaa kehoaan ei saa häpeillä tai piilotella. Tietoa on saatavilla, joten sitä kannattaa hyödyntää.

-Jos askarruttaa tai mietityttää jokin asia, Psoriasisliitosta löytyy vinkit mihin kannattaa ottaa yhteyttä. Kannattaa rohkeasti kysyä ja selvittää asioita. Vaimolta olen oppinut, että kun asioista puhuu, niin kyllä tää on keskimäärin helpompaa tää pullanteko.

Kuvakaappaus Youtube, MTV:n Hockey Night

 

Aiheet: