Toimituksen arvio: Jompi kumpi heistä voittaa Putouksen 2023!

Valistuneita arvauksia ja päätelmiä.

25.01.2023

Tänä vuonna Putouksen sketsihahmokilpa on varsin nihilistinen. Koska putouslaisia on ennätysvähän, eli vain kuusi, myös hahmoja on vähän.

Tamperelaista rocklaulajaa Cissa Häkkistä esittää Mikko Töyssy. Amerikkalaista monimiljardööriä Long Johnsonia Aku Sipola. Mursua Ushma Olava ja turkulaishelsinkiläistä jumppaohjaajaa Misu Läntistä Linda Wiklund.

Haukivuorelaisena pikkutuhmana yskijämummona Esteri Vakkilaisena nähdään Joonas Kääriäinen ja radiostakin tuttu Köpi Kallio esittää Porin murteella operoivaa jumppamaikkaa, Kari Mutasta.

Jo ensimmäisen jakson jälkeen voitaneen todeta, että kaudesta tulee mielenkiintoinen ja kohtuullisen tasokas – mitä ei voida sanoa kaikista takavuosista. Muistanemme esimerkiksi Limu-Miskan tai Päivi Viemään aiheuttaman suuren myötähäpeän.

Tämän vuoden heikoin hahmo on toimituksemme raadin mielestä Sipolan esittämä jenkkihahmo – muut ovat jo tasaväkisempiä keskenään. Kaksi nousee kuitenkin kärkeen: pervo yskijämummo Esteri ja porilaisen liitto-oravan murrekaima, Kari Mutanen.

Näiden kahden kohdalla käydään kisa voitosta.

Jos kuitenkin on valittava, niin voittajaksi päätyy Mutanen Porista. Tähän on geopoliittiset syynsä. Aina kun valtakunnallisessa tv-ohjelmassa nostetaan jotakin tarpeeksi pientä, mutta silti suurta kaupunkia, ääniä sataa kyseisestä paikasta laariin. Paikkakunta ei saa olla liian pieni, mutta ei liian suurikaan, jotta kotiseutuhenki pystyy kunnolla syntymään.

Muistakaapa Antskua Imatralta – tai jo äsken mainittua porilaista oravaa.

Lisää luettavaa