Turkista ostetussa puhelimenkuoressa oli mystinen kuva suomalaiselta kujalta…

06.09.2016

Nainen osallistui Face-keskusteluihin esitellen puhelimenkuoren, jonka oli ostanut Turkista. Maalatussa kuvassa oli punainen vanha kuplavolkkari, joka seisoi kadunpätkällä.

Tarkemmin katsottuna osoittautui, että kuva oli Suomesta, koska auto oli Suomen museokilvissä. Takana olevan talon seinässä oli sininen kameravalvonnan kyltti.

Nainen lisäsi asian tajuttuaan kuvan myöhemmin Facebookin suljettuun ryhmään, jolloin alkoi tapahtua. Maalauksessa olevan talon perusteella joku päätteli että kyse on Lahdesta. Hän asui lähellä kadunpätkää.

Nainen ihmetteli ääneen todennäköisyyttä sille, että hän ostaa kuoren Turkista, laittaa kuvan suljettuun ryhmään Facessa, ja pian joku kertoo mistä kuva on otettu.

Joku selvitti siinä samassa Kuplan nykyisen omistajan. Selvisi, että autosta oli ollut myynti-ilmoitus netin autopalstalla. Ilmeisesti sitä kautta kuva-aihio oli päätynyt turkkilaisen taiteilijan siveltimeen. Lopulta suljettuun someryhmään ilmestyi myös kuvan alkuperäinen ottaja, joka asustelee tiettävästi Kreetalla nykyisin.

Somessa oli jälleen voimaa. Ryhmässä naureskeltiin että seuraavaksi selvitetään Palmen murha. Viestiketju päätyi tietenkin Feissarimokiin. Maailma on nykyisin niiiiiin pieni.

Lisää luettavaa