Vaaratilanne Nokialla – näitkö näitä poikia?

Kiskoille asetettiin kiviä.

03.04.2024

Porista Tampereelle matkalla ollut matkustajajuna joutui vaaratilanteeseen törmätessään ratakiskoille asetettuihin kiviin, kertoo poliisi. Tilanteessa ei syntynyt henkilövahinkoja, mutta kiskot ja juna kärsivät vaurioita. Tekijöiksi epäillään kahta nuorta poikaa, joita ei ole toistaiseksi tunnistettu.

Matkustajajuna törmäsi useampaan ratakiskoille kahden metrin matkalle asetettuun kiveen 120 kilometrin tuntinopeudella eilen kello 18.17. Tapahtumapaikka on Nokialla Kalkun ja Kankaantaan välisellä rataosuudella.

Veturinkuljettaja kertoi nähneensä kahden noin 15-vuotiaan pojan olevan radan lähettyvillä. On mahdollista, että nämä nuoret ovat samoja, jotka olivat kiviä kiskoille laittaneet.

Veturinkuljettajan mukaan juna oli noussut kiviin törmättyään hetkeksi irti kiskosta. Juna oli pitänyt kolinaa Tampereen juna-asemalle saakka, missä juna tarkastettiin ja sen todettiin olevan liikennöintikelpoinen.

VR:n ratahuolto tarkasti tapahtumapaikan ja totesi, että kiskoihin oli tullut lommoja. VR arvioi, että kivien tai muiden esteiden asettaminen kiskoille voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa junan suistumisen pois kiskoilta.

Junaradan lähettyvillä olleiden nuorten tuntomerkit:

Poika 1

– ikä noin 15 vuotta, harmaat collegehousut, musta takki

Poika 2

– ikä noin 15 vuotta, musta takki

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii asiaa epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä ja pyytää vihjeitä paikalla olleiden nuorten henkilöllisyydestä sähköpostiosoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Lisää luettavaa