Vain elämää -tähti pyysi anteeksi kampaustaan: ”Ymmärrän, että on kulttuurista omimista”

Chisu pyysi anteeksi.

Vain elämää -sarjan 12. tuotantokausi alkaa tänään.

Nyt Chisu on pyytänyt sosiaalisessa mediassa anteeksi kampaustaan, joka nähdään 22. päivä lokakuuta nähtvässä Suvi Teräsniskan jaksossa.

”Heräsin kesällä käymäni keskustelun ansiosta yhteiskuntamme eriarvoistaviin ja rasistisiin rakenteisiin ja omaan etuoikeutettuun asemaani valkoisena ihmisenä. Keskustelun aihe oli kulttuurinen omiminen ja mustien kulttuurista peräisin olevat braids -kampaukset, jollaisia minäkin oon käyttänyt kuvauksissa ja keikoilla. Oon käyttänyt niitä, koska ne on ollu ja on musta edelleen aivan valtavan upeita. Oon aina ihaillut mustien kulttuurista tulleita virtauksia ja inspiroitunut niistä. Nyt ymmärrän, että mun ois pitänyt ottaa paremmin selville ja kertoa mistä kulttuurista lainaan ja historian sekä nykytilanteen tiedostaen – lainaanko ollenkaan. Myöskään mun meikki- tai hiustiimissä ei ole ollut mustia tai ruskeita ihmisiä töissä”, Chisu kertoo ja jatkaa:

”Nyt kun olen perehtynyt asiaan, valitsisin kampaukseni toisin. Yhteiskuntamme eriarvoistavissa rakenteissa tuo kampaus mun päässä ei vaan ole ok. Kaiken tän haluun nyt tuoda esille ja pyytää anteeksi tekemääni virhettä.”

Chisun kirjoituksen löydät alta.

Aiheet: