Valepoliisi kävi ovella Pirkanmaalla – näin oikea poliisi ohjeistaa

Valepoliiseja on viime aikoina tavattu Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.

19.01.2023

Poliisi kertoi eilen Etelä-Pohjanmaalla liikkuneesta valepoliisista. Yleensä valepoliisit soittavat uhreilleen, mutta nyt virkavallan anastaja oli tullut seniorin kotiovelle.

Nyt valepoliisi (ei tietoa onko sama) on liikuskellut Pirkanmaalla. Maanantaina 16.1. oli iäkkään henkilön asunnon ovelle tullut mies, joka oli esiintynyt poliisina ja kertonut sepitettyä tarinaa rikoksesta.

Tällä verukkeella hän oli pyytänyt saada vanhuksen pankkikortin nähtäväkseen. Vanhus oli antanut pankkikortin ja kertonut sen tunnusluvun. Mies oli poistunut paikalta pankkikortti mukanaan ja pankkikortilla oli tämän jälkeen tehty huomattava määrä ostoja Pirkanmaalla. Poliisi tutkii tapausta virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

Poliisi varoittaa valepoliiseista. Vastaavia tekoja on tullut ilmi viime aikoina muuallakin. Valepoliisien kohteeksi joutuvat tyypillisesti iäkkäät ihmiset.

Poliisi muistuttaa, että virkatehtävissä oleva poliisi ei koskaan pyydä pankkikorttia, tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia. Poliisi ei niitä tietoja tarvitse asiakkaalta.

Mikäli epäilet, että pankkikortti, sen tunnusluku tai verkkopankkitunnukset ovat joutuneet vääriin käsiin, sulje maksuvälineet pankin sulkupalvelussa. Tee asiasta rikosilmoitus poliisille. Mikäli tilanne on juuri samalla hetkellä tapahtunut, soita hätänumeroon 112.

Lisää luettavaa