Vantaalaisnainen kirjoitti purkauksen nettiin: Toistuvasti soitellut rehtorille, mutta ei…

Koulukiusaaminen puhuttaa nyt Vantaalla.

Vantaalaisnainen on kirjoittanut paikalliseen FB-ryhmään olleensa tänäänkin yhteydessä poikansa kouluun aiheenaan kiusaaminen. Mitään ei vain tapahdu, mikä turhauttaa äitiä.

Kiusaamista on kuulemma jatkunut nyt jo liian pitkään. Hän kertoo oleensa palavereissa lastensuojelun, tukihenkilön ja koulun kanssa.

-Tänään jälleen kerran poikani tuli koulusta kotiin itku kurkussa ja kertoi tapahtuneesta. Näin vanhempana pyrin tekemään kaikkeni, jotta lapseni saisi käydä koulua turvallisesti. Näin ei kuitenkaan ole. Milloin tapahtuu fyysistä kiusaamista ja milloin henkistä. Itse koulukiusattuna tiedän mitä poikani käy läpi, äiti kirjoittaa.

Hän kertoo olleensa toistuvasti kouluun yhteydessä. Opettajaan, rehtoriin, ”kamu-opettajiin”. Tuloksetta.

Vitsit alkavat olla vähissä:

-Mitä vielä täytyy tapahtua, jotta kiusaaminen loppuu? Poikani onneksi hänellä on vahva tukiverkosto ympärillä ja meillä vanhemmillakin tukea erinäisiin tunteidenpurkauksiin näissä asioissa. 

Äiti yrittää saada tapaukselle julkisuutta ja keskustelua, ja siinä hän on onnistunut. Tykkäyksiä keskustelunavauksella on neljättä sataa ja kommenttejakin toista sataa.

Neuvoja satelee koulunvaihdosta itsepuolustustaitoihin. Viimeisin tätä kirjoitettaessa on tämä neuvo:

-Poliisi ja lastensuojeluilmotus! Koululla on velvollisuus luoda lapselle turvallinen oppimisympäristö. Kylmästi vaan…koulu on lirissä ja varmasti alkaa tapahtumaan.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut