Ilmoitus: Päiväristeily Tallinnan kahvilakulttuuriin

Tallinnassa kahvilakulttuuri on päässyt kukoistukseensa ja erilaisia kahviloita tuntuu löytyvän lähes loputon määrä.

14.07.2022

Mainos: OhoTV

Päiväristeilyä Tallinnaan ideoitaessa, ensimmäinen kysymys kuuluu yleensä näin: Mitä tehdä Tallinnassa? Kahvilakulttuuriin hurahtaneet voivat tänä päivänä vastata tähän kysymykseen välittömästi, että Tallinnan kahvilat ovat oivallinen vierailukohde lyhyen päiväristeilyn aikana. Tallinnassa kahvilakulttuuri on päässyt kukoistukseensa. Erilaisia kahviloita tuntuu löytyvän lähes loputon määrä. Hintataso on huomattavasti Helsinkiä edullisempi ja tarjonta on erittäin monipuolista.

Laadukkaita kahviloita löytyy niin tutusta Tallinnan vanhassakaupungista kuin pienen matkan päässä sijaitsevista eri kaupunginosista. Tallinnassa ei yleensä kanneta sumppimukia kassajonoon ja läikytellä kahvia vaatteille istumapaikkaa etsittäessä. Taitavat baristat tekevät kahvijuomat tilauksesta ja pöytiintarjoilu on hyvin tavallista. Lue alta lisää muutamia kahvilasuosituksiamme!

Satama-alueen ja Vanhankaupungin kahvilat

Jos et ole aivan aamun varhaisimmalla katamaraanilla saapunut Tallinnaan, on ensimmäinen taivaallinen kahvilakohde ehdottomasti Tallinnan satama-alueella sijaitseva Pavlova Cake kahvila. Nimensä mukaisesti kahvila on erikoistunut Australiasta ja Uudesta-Seelannista kotoisin olevien pavlova leivonnaisten valmistamiseen. Iltapäivällä kahdelta aukeavassa kahvilassa rapeakuoriset ja kuohkean makean sisältöiset pavlovat valmistetaan asiakkaan tilauksesta ja koristellaan tuoreilla marjoilla. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen makuelämys joko tullessa satamasta tai paluumatkalla takaisin satamaan.

Matkan jatkuessa eteenpäin Tallinnan Vanhaankaupunkiin, tulee eteen valinnanvaikeus. Sataman suunnalta tullessaan on kahvila Tassikoogid oivallinen pistäytymispaikka. Tämä kahvila on vuokaleivoksien taivas. Prinsessamaisen pinkki sisustus saa aina hymyilemään ja henkilökunta on erittäin ystävällistä. Kahvi on tuoretta ja erikoiskahveja löytyy runsaasti. Vastaleivotut kuppileivokset ovat monien herkkusuiden mukaan maailman parhaita.

Syvemmältä Vanhastakaupungista löytyy Tallinnan vanhin kahvila, joka on todellinen klassikko. Cafe Maiasmokk on saavuttanut kunnioitettavan 150 vuoden iän. Vanhan ajan perinteistä kahvilatunnelmaa kaipaava ei voi kävellä tämän kahvilan ohitse. Arvokkuutta huokuva Maimasmok tarjoilee maistuvien kahvijuomien lisäksi runsaasti erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja. Marsipaanista pitävät löytävät tämän kahvilan valikoimasta runsaasti maisteltavaa, sillä kahvilassa valmistetaan edelleen marsipaanileivoksia käsityönä, ja asiakkaat voivat seurata herkkujen valmistamista. Maimasmok aukeaa jo aamuyhdeksältä, joten täältä matkailijat saavat aamukahvinsa ja leivonnaiset aamutuimaan.

Vanhankaupungin kaduilta ja kujilta kannattaa etsiytyä pienelle sisäpihalle, jossa sijaitsee Pierre Chocolaterie. Tämä kahvila on jo sisustukseltaan nähtävyys itsessään. Sisustuksessa ei ole säästelyt vanhoja esineitä ja taustamusiikkikin kuulostaa tulevan gramofonista. Täällä viihtyy yksinäinenkin kahvinautiskelija katseen harhaillessa ympäri kahvilaa sijoitetuissa vanhoissa univormuissa ja lukuisissa pienesineissä. Kahvijuoman kylkiäiseksi voi valita suolaista tai makea valtavan herkullisesta valikoimasta.

Kahvilat Vanhankaupungin ulkopuolella

Hieman Vanhakaupungista eteenpäin länttä kohti mentäessä, tulee eteen Telliskiven vilkas ja boheemi lähiö. Täältä voi löytää monien arvioiden perusteella kaupungin parasta kahvia tarjoilevan The Brick Coffee Roastery -kahvilan. Pieni liiketila pitää sisällään suuren kahvisydämen. Paahtimon tuotteita voi nauttia pienessä kahvilatilassa ja kahvipapuja tai jauhettua kahvia voi ostaa mukaansa.

Muutaman sadan metrin päästä asematorilla eli Balti Jaami Turgin tiloissa toimii trendikäs ja kehuja kerännyt Surfcafe Tallinn. Baristat ovat alansa huippuja ja erityisesti kookosleivokset ovat saaneet varauksetonta kehua osakseen. Mikäli päätät vierailla asematorin markkinoilla, kannattaa poiketa nauttimaan laadukkaasta kahvista tähän ystävällistä palvelua tarjoavaan kahvilanurkkaukseen.

Kalamajan alueella pandemia-aika on saanut muutamat hyvät pienkahvilat sulkemaan ovensa, mutta alueella sijaitsee yksi Tallinnan mielenkiintoisimmista museoista nimeltään Proto keksintötehdas, jonka yhteydessä toimii myös erinomainen kahvila. Mikäli lähtee päiväristeilylle lasten kera ja haluaa jossain vaiheessa nauttia rauhassa laadukasta kahvia sekä jotain tuoretta suolasta tai makeaa, on Proto hyvä valinta. Lapsille riittää tekemistä samalla kun itse voi nauttia kahvihetkestään.

Tallinnan kahvilatarjonta on niin laaja, että kaikkia vierailemisen arvoisia kohteita on mahdoton listata. Kannattaa siten etukäteen miettiä itselleen sopivat kohteet, joissa voi käydä maistelemassa Tallinnan kahviloiden tarjontaa. Tallinnan parhaat kahvilat eivät laadullaan taatusti tuota pettymystä ja tarjontaa monipuolistavia uusia kahviloita avataan säännöllisesti.

Lisää luettavaa