Ilmoitus: Laihduta ja kiinteydy kotona crosstrainerin avulla

Ilmoitus: Laadukkaan crosstrainerin avulla voi treenata lähes kaikkia suuria lihasryhmiä kotona. Niin kädet, jalat kuin keskivartalokin saa kyytiä crosstrainertreenissä.

Crosstrainerilla treenaaminen tehoaa erityisesti jalan eri lihaksiin, käsiin sekä takapuoleen, mutta myös keskivartalo pääsee töihin. Crosstrainerit ovatkin täydellinen kumppani painon pudotukseen laajan vaikutusalueen ansiosta. Liike on myös nivelystävällistä, joten myös aloittelijoiden ja kuntoutujien on helppo aloittaa harjoittelu.

Varsinkin salilla käyneillä on varmasti jo tiettyjä odotuksia ja vaatimuksia crosstrainerille, joten silmät kannattaa pitää auki kun laitetta ostetaan kotiin. Halvimmilla malleilla pääsee erinomaisesti sisään lajin saloihin, mutta ne eivät välttämättä sisällä samoja ominaisuuksia kuin kalleimmat mallit. Kannattaa siis lukea alta Gorilla Sportsin vinkit crosstrainerin valintaan.

 

Miksi crosstrainer kannattaa ostaa kotiin?

Laadukas crosstrainer täydentää, tai saattaa jopa kokonaan korvata salitreenin. Oma budjetti ja treenitavoitteet kannattaa pitää mielessä, crosstrainer saattaa maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti salikortteihin verrattuna.

Kotona treenaaminen on myös motivoivaa. Kun kotoa löytyy oma crosstrainer, ei treeneihin lähdöstä synny ongelmaa, eikä salimatkoihin kulu viikossa tuntitolkulla aikaa. Omat kuntoiluvälineet ovat myös aina käytettävissä, eikä niihin tarvitse jonottaa. Hiljaisuutensa ansiosta crosstrainerit sopivat myös kerrostaloasuintoihin.

Huomio nämä asiat kun ostat crosstraineria

  1. Vastustasot

Kuten edellä jo mainittiin, crosstrainer sopii erinomaisesti laihduttamiseen, sillä se treenaa lähes kaikkia suuria lihasryhmiä. Pienellä vastuksella treenaaminen auttaa pudottamaan painoa ja kasvattamaan kuntoa. Kun treenivastusta kasvatetaan saadaan kroppaa tehokkaasti myös kiinteytettyä.

Kaikissa crosstrainerissa on valittavana useita eri vastustasoja, mutta budjetoimalla laitteeseen enemmän rahaa, saa yleensä myös lisää vastusta. Mitä enemmän vastusvaihtoehtoja löytyy, sitä paremmin crosstrainer pysyy mukana kehityksessäsi.

  1. Vauhtipyörän paino

Crosstrainerin laatua voi kohtuullisen helposti vertailla vauhtipyörän painosta. Laadukkaammissa malleissa on painavampi vauhtipyörä kuin edullisissa malleissa. Vauhtipyörän paino vaikuttaa huomattavasti treenimukavuuteen, sillä painavampi pyörä pyörii aina tasaisemmin, eikä tärise. Varsinkin usein treenaavien kannattaa valita vauhtipyörä painavimmasta päästä.

  1. Askeleen pituus

Askeleen pituus voidaan mitata etu- ja takajalkojen ollessa huipussaan. Mitä pidempi askeleen pituus on mahdollista, sitä rankempi treeni saadaan aikaan. Jossain malleissa tätä pituutta voidaan myös säätää. Myös astinten ja kahvojen säätömahdollisuus kannattaa huomioida, jotta treeniasento saadaan juuri oikeaksi.

  1. Harjoitustietokone

Crosstrainerin ohjauspaneelien avulla voidaan seurata harjoituksen etenemistä, vaihtaa vastusta sekä treeniohjelmaa. Laadukkaammissa malleissa erilaisia treeniohjelmia on jopa kymmeniä, ja niihen voi bluetoothin avulla yhdistää myös sykevyön. Monipuolinen treeniohjelmisto lisää motivaatiota treeniin.

  1. Kokoontaitettavuus

Erityisesti pienempiin asuntoihin crosstraineria hankittaessa kannattaa varmistaa että se on kokoontaitettava. Vaikka crosstrainer ei olekaan suurin kuntoilulaitteista, saadaan kokoontaitettavuudella säästettyä reilusti tilaa kun laitetta ei käytetä.