2000-luvun Miss Suomet eivät juuri rahoiksi lyö – paitsi nämä kaksi! Yllätyitkö?

14.09.2016

Miss Suomen titteli ei ole ollut kovinkaan suuressa huudossa 2000-luvulla. Inflaatiosta on kuitenkin hiljattain uusien missiluotsien avulla päästy, ja missitkin työllistyvät – ainakin jotenkin – missivuonnaan. Missivuoden jälkeinen aika onkin sitten jo eri asia.

Como kävi läpi kymmenen viime vuoden ajalta missejä ja katsasti, ketkä heistä ovat menestyneet taloudellisin mittarein. Useilla heistä on tällä hetkellä yritystoimintaa, parilla jopa yhden naisen firmaksi varsin otollistakin.

Vaikka suurin osa misseistä on tienannut viime verotuksessa vain 6 000 – 20 000 euroa, myös todellisia bisneksen tekijöitä on mukana.

Noora Hautakangas, vuoden 2007 missi, omistaa Relove Oy:n, joka on perustettu tänä vuonna. Näin ollen siitä ei ole saatavilla tulostietoja. Noora Hautakangas Oy puolestaan on takonut viime vuosina jopa liki sadan tuhannen euron liikevaihtoa, pääosin voitollisesti.

Satu Tuomisto, 2008, omistaa paljon promootiota esimerkiksi Mercedekselle tekevän Satu Tuomisto Tmi:n, mutta toiminimestä ei ole saatavilla liikevaihtotietoja. Tänä vuonna hän on lähtenyt tuoreen Promootiotoimisto Mainio Oy:n apulaistoimitusjohtajaksi, mutta tuoreesta yhtiöstä ei ole vielä tietoja. Viimeksi verotettavat henkilökohtaiset tulot  olivat 34 741 euroa.

Kuvassa Hautakangas.

Lisää luettavaa