25 vuotta sitten tapahtui jotain suomalaisille historiallista: Aku Ankka liittyy asiaan – arvaatko, mistä on kyse?

Vaikka tekee kipeää ei haittaa!

10.05.2020

Suomi voitti 25 vuotta sitten ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruutensa.

Finaalissa Suomi kukisti Ruotsin maalein 4-1.

Suomen ykkösketju oli tuolloin Saku Koivu – Jere Lehtinen – Ville Peltonen. Media nimesi ketjun nopeasti Tupu-Hupu-Lupu-ketjuksi.

Tupu, Hupu ja Lupu ovat Aku Ankan veljenpojat. Oikeasti Tupu, Hupu ja Lupu ovat Akun sisarenpoikia. Veljenpojiksi heitä luullaan Suomessa käännösvirheen takia, sillä englanniksi sana ”nephew” tarkoittaa sekä sisaren- että veljenpoikaa. Tupu, Hupu ja Lupu ovat oikeasti nimenomaan sisarenpoikia.

Aku Ankka on suosittu sarjakuvahahmo. Aku Ankka seikkailee Ankkalinnassa, missä seikkailevat myös esimerkiksi Mikki Hiiri, Hessu Hopo ja poliisimestari Sisu.

Myös Mustakaapu, Jopi Jalkapuoli, Pelle Peloton, Heluna Ammu, Polle Konikaulus, Iines Ankka, Minni Hiiri ja Hannu Hanhi asuvat Ankkalinnassa. Aku ja Hannu yrittävät usein iskeä Iinestä romanttisessa mielessä.

Eka Vekara sen sijaan on allerginen rahalle, syö kumkvatteja (aiemmissa käännöksissä naftaliinia), nukkuu mieluiten sängyntolpalla ja lisää joissain tarinoissa konsonanttialkuisten sanojen alkuun p-kirjaimen. Eka Vekara on kotoisin tulevaisuudesta.

Finaalissa Ville Peltonen iski hattutempun. Myös Timo Jutila pääsi maalin makuun.

Katso maalit alta.

Lisää luettavaa