Asukas näki Torniossa kellarissaan outoja henkilöitä – lähti tarkistamaan tilanteen

Johti pol

11.10.2022

Torniossa sijaitsevan kerrostalon kellaritiloihin meni toissailtana yhdeksän maissa outoja henkilöitä, kertoo poliisi.

Asiaa lähti tarkistamaan asukas. Hän löysi henkilöt, jotka säntäsivät karkuun.

Nainen lähti kuitenkin henkilöiden perään ja sai yhden heistä kiinni. Kiinniottopaikalle tullut sivullinen soitti välittömästi hätäkeskukseen.

Tällöin paikalta paennut toinen henkilö tuli myös kiinniottopaikalle ja löi ainakin kerran kiinniottajanaista teleskooppipatukalla. Henkilöt pakenivat tämän jälkeen paikalta Viidankadun suuntaan.

Toinen henkilö oli mies, joka oli pukeutunut mustaan huppariin ja harmaisiin collegehousuihin. Toinen henkilö oli nainen, joka oli pienikokoinen ja päällään hänellä oli tumma takki. Kiinniottajanaiselle tuli vammoja käteen.

37-vuotias mies on tämän jälkeen otettu kiinni epäiltynä tekoon. Myöhemmin paljastui, että kyseisen kerrostalon kellaritiloissa oli murtauduttu useampaan kellarikomeroon. Lisäksi myös läheiseen toisen kerrostalon kellarikomeroihin oli murtauduttu. Poliisi löysi kellarikomeroista anastettua omaisuutta ja pyytää asianomistajia tekemään murroista sähköisiä rikosilmoituksia, jotta löydetty omaisuus saataisiin palautettua oikeille omistajille.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot asiasta sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai arkisin puhelimitse numeroon 0295466156

Lisää luettavaa