Beatles-legenda astui esiin BBC-pedofiilin tapauksessa

23.11.2012

Vaikka ahdistelusyytteissä ryvettynyt DJ ja BBC:n pitkäaikainen televisiojuontaja Jimmy Savile teki aikoinaan yhteistyötä monien muusikoiden kanssa, harva on kommentoinut skandaalia julkisesti.

Sir Paul McCartney on kuitenkin avannut sanaisen arkkunsa The Independent –lehden haastattelussa. Hän kertoo Beatlesin olleen paljon tekemisissä Savilen kanssa työasioissa. Sir muistaa miehen hauskana jutunkertojana ja seuramiehenä. McCartney kertoo kuitenkin kiinnittäneensä huomiota miehen outoon käytökseen.

Savile ei esimerkiksi koskaan suostunut päästämään Beatlesin jäseniä kotiinsa sisälle, vaikka nämä olivat tarjonneet hänelle monesti kyydin kotiin ja jopa pyytäneet päästä kahville. McCartney korostaa, että vaikka 60-luvulla hippiliikkeen myötä suhteisiin suhtauduttiin vapaammin, Beatlesin jäsenille alle 16-vuotiaiden kanssa romanttisesti tekemisissä oleminen oli täysin käsittämätön ajatus.

Beatles-legenda tosin muistelee, ettei ikäero alaikäisiin tuntunut kovin suurelta, kun itse oli parikymppinen. Jimmy Savile oli kuitenkin 16 vuotta vanhempi kuin Paul McCartney.

Lisää luettavaa