Billy Miller ja Miriam Linna yhtyeineen keikkailevat Suomessa

Legendaarisen Norton-levymerkin perustajat Billy Miller ja Miriam Linna palaavat esiintymään Suomeen The A-Bones -yhtyeensä kanssa.

Viimeksi Suomessa vuonna 1981 piipahtanut yhtye esiintyy Helsingin Tavastialla keskiviikkona 7. heinäkuuta, ja seuraavana iltana vuorossa on Tampereen Klubi.

Lisäksi Millerin ja Linnan voi nähdä Helsingin Bar Loosessa jo tiistaina 6. heinäkuuta, kun kaksikko soittaa ystävien kera kovimpia rock´n´roll-hittejä Norton Records Platter Party -illassa.

The Cramps-yhtyeen alkuperäinen rumpali, suomalaiset sukujuuret omaava Miriam Linna ja tämän aviomies Billy Miller ovat erikoistuneet keräämään, taltioimaan ja nostamaan esille alkuperäistä raakaa rock´n´roll-musiikkia ja rock-kulttuuria.

Vuonna 1978 pariskunta perusti rock´n´rolliin, souliin ja rockabillyyn erikoistuneen Kicks-lehden, ja vuonna 1986 perustettu, erityisesti vinyylijulkaisuihin viehättynyt Norton-levymerkki jatkaa Kicksin luomilla musiikillisilla linjoilla.

Millerin ja Linnan pitkäaikainen oma yhtye The A-Bones hajosi alun perin vuonna 1994 mutta on viime vuosina tehnyt paluuta esiintymislavoille. Frat rockiin, rockabillyyn ja 60-luvun garagerockiin erikoistuneen yhtyeen viimeisin albumi on vuonna 2009 julkaistu Not Now! jonka tuotti Heavy Trash -yhtyeen Matt Verta-Ray.

Helsingissä yhtyettä lämmittelevät The Atomic Blast ja Mike Bell & The Belltones. Tampereen-keikalle lämmittelijöinä esiintyvät puolestaan Vulture Club ja Sweet Jeena & Her Sweethearts.

Viihdeimperiumi/KA