Elena Leeve ja Riku Nieminen teatterihankkeen kummeiksi

22.11.2011

Suomen eturivin ammattiteattereiden valtakunnallinen Oskarit-hanke on käynnistymässä.

Alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnatun hankkeen tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle teatterielämys ja innostaa kulttuuriharrastuksen pariin. Projektin kummeina toimivat maineikkaat nuoret näyttelijät Elena Leeve ja Riku Nieminen. Toiminnan mahdollistavat yritykset ja yksityiset lahjoittajat, joille suunnattu lahjoituskampanja alkaa alkuvuodesta 2012.

Oskarit-hanke tarjoaa lapsille ja nuorille kokemuksia teatterin katsojana sekä osallistaa heitä yhdessä tekemiseen teatterin keinoin. Hankkeen tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten identiteetin ja itsetunnon kehittymistä luovan ajattelun ja toiminnan myötä.

”En voisi kuvitella parempaa kohdetta kummitoiminnalle kuin teatterielämysten mahdollistaminen lapsille ja nuorille, koska teatteri on vaikuttanut ratkaisevasti omaan elämääni ja aikuistumiseeni. Teatteriharrastuksen kautta saadut ystävyyssuhteet ovat säilyneet näihin päiviin asti”, näyttelijä Elena Leeve (s. 1983) kertoo.

”Teatterissa voi kokea täysin samanlaisia fiiliksiä kuin esimerkiksi futismatsissa ja mikä parasta, kokemukset voi jakaa yhdessä kavereiden kanssa esityksen jälkeen. Teatteri on vaikuttanut kaikkeen, mitä mä olen tänä päivänä”, jatkaa jo 9-vuotiaana teatterista innostunut Riku Nieminen (s. 1986).

Mukana hankkeessa on jo 14 ammattiteatteria eri puolilta Suomea: Improvisaatioteatteri Stella Polaris, KokoTeatteri, Musiikkiteatteri Kapsäkki, Nukketeatterikeskus Poiju, PerformanceSirkus, Q-teatteri, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Teatteri Avoimet ovet, Teatteri Metamorfoosi, Teatteri Viirus ja Todellisuuden tutkimuskeskus Helsingistä, TOTEM-teatteri Espoosta, Teatteri Telakka Tampereelta sekä TEHDAS Teatteri Turusta.

Hankkeen ovat käynnistäneet Teatterikeskus ry ja Pink Eminence Oy. Varsinainen lapsille ja nuorille suunnattu toiminta käynnistyy syksyllä 2012 Teatteria lasten ja nuorten arkeen -yhdistyksen toimintana, jolloin aktiviteetit keskittyvät hankkeessa mukana olevien teattereiden suurtalousalueille Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Toiminnan vakiintuessa alueena on koko Suomi. Suomen Kulttuurirahasto tukee hanketta.

Kuva: Marko Oikarinen

Lisää luettavaa