Erikoinen ilmiö sapettaa Juhaa: ”Ei ainakaan ole työpulaa saamari!”

Juha kertoo tarinan, jonka moni jakaa mielessään. Hän avautuu sometilillään.

Juha asuu maaseutukunnassa Länsi-Suomessa. Vaikka hänellä on asunto Helsingissä, hän viettää hyvin paljon aikaa maatalollaan. Mikäs on maalla ollessa! Tai mikäs olisi ollessa, jos hommat hoituisivat. Vaan eivät hoidu.

-Tuossa vuosi sitten piti laittaa repsottava ränni. Soitin ja meilasin varmaan viiteen-kuuteen paikkaan mutta apua ei vaan saanut. Oli kiireitä kuulemma. Muutamat ehdottelivat, että eikös laiteta samalla koko talon vesikourujärjestelmät, maksaa niin ja niin paljon. Mutta kun mä tarvitsin vaan sen yhden repsottavan kourun, viisi metriä, tilalle uuden, Juha kertoo.

Lopulta hän sai viikkojen odottelun jälkeen jonkun tuttavan tuttavan kautta rännimiehen paikalle.

Viimeksi Juha on odotellut sähkömiestä käymään.

-Pitäisi tarkistuttaa vajan seinässä olevan pistorasian kunto ja johdotukset ja rakentaa vikavirtasuojaa ynnä muuta. Tämä sähkömies johon olen ollut yhteydessä on jo kolmesti luvannut käydä mutta ei ole vain tullut.

Sitten Juhalta jo pettää hermot:

-Perkele kunnotonta sakkia, vai onko tosiaan niin että näitä ammattilaisia on niin vähän. Vai eikö ne halua tehdä pikkutöitä enää. Täytyy sanoa että kyllä on Suomessa töitä tarjolla sille joka vain niitä tekee.

Hän kehottaa nuoria hakeutumaan kaiken maailman ”nettitouhujen” ja ”mediahommeleiden” sijasta duunarialoille. Sähkömiehiksi, putkimiehiksi, ihan mitä vaan. Tai -naisiksi.

-Töitä tulee olemaan näillä aloilla aina, koska robotit eivät niitä tee. Kohta on sellainen työvoimapula tällä alalla että duunari tienaa paremmin kuin tohtori.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut