Erotiikkatoimittaja Ina Mikkola kärsii ikävästä vaivasta: Jo kolmas kerta!

Paniikkihäiriö iski.

27.05.2023

Seksiaiheisista ohjelmistakin tuttu Ina Mikkola kärsii paniikkihäiriöstä. Hän on avautunut asiasta somessaan.

-Sain tällä viikolla taas paniikkikohtauksen. Kolmas tänä vuonna. Jokainen kohtaus on ollut samaan aikaan hyvin samanlainen ja sitten myös todella erilainen. Tämä kohtaus tuli matkalla ravintolaan ja jatkui siellä ravintolassa. Aluksi tuli todella outo ja poissaoleva olo. Sydän hakkasi nopeasti ja sitä puristi. Tuntui, että vajoan tai sulaudun ympäristöön. Ei hyvällä, vaan huonolla tavalla. Sitten iski kuolemanpelko ja itku tuli, Ina kirjoittaa.

Onneksi mukana oli turvallinen ihminen, joka tuki ja osasi toimia tilanteessa oikein. Ina toteaa, että kohtaus hävetti häntä.

– Koska kuka nyt haluaisi olla julkisella paikalla ihan paskana ja hermorauniona?

Myöhemmin kohtaus alkoi uudelleen. Tämä tapahtui hänen majapaikassaan.

-Joku ihmeellinen voima hallitsee mun kehoa, enkä mä sitä. Tuki, turva ja rauhallinen musiikki lopulta rahoittivat tilanteen. Ihan eri elementit kuin ensimmäisellä kerralla, jolloin auttoi aggressio ja liike. Tämä kohtaus kesti hyvin pitkään suhteessa edellisiin. Se oli turhauttavaa.

Mikkola ei osaa sanoa mistä kohtaukset oikein ovat hänen elämäänsä ilmaantuneet.

-Toivon, että näitä paniikkikohtauksia ei koskaan enää tulisi. Mutta sitä on hankala hallita, kun kyseessä ei ole varsinaisesti mikään tahdonalainen asia. Yritän kuitenkin hokea itselleni, että ”kaikki on hyvin”. Ehkä se siitä.

-Hävettää tämäkin tänne jakaa. Mutta kun hävettää, niin sitten on oltava häpeilemätön, ettei häpeä vaan ala hallita!

Lisää luettavaa