Huippusuosittu suomalaisbändi lopettaa – tunnettiin näistä julkkislaulajista!

Ville Juurikkala

RIP yhtye.

Jazzin ja hip hopin superkokoonpano Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana lopettaa toimintansa. Yhtye nähdään tulevan kevään jälkeen vielä kesäfestivaaleilla, ja viimeiset konsertit Palefacen, Redraman ja Tommy Lindgrenin kanssa bändi soittaa joulukuussa 2019.

Säveltäjä-kapellimestari Valtteri Laurell Pöyhösen johtama suomalaisen jazzin kärkinimistä koostuva 17-henkinen RTBB jatkaa toimintaansa myös tulevaisuudessa.

Kiitoskirjeessään yhtyeen faneille Pöyhönen kuvaa päätöstä näin:

“Musiikin tekemisessä kiinnostavimmat tilanteet syntyvät, kun hypätään tuntemattomalle alueelle. Kun alunperin otin yhteyttä Palefaceen ja ehdotin yhteistyötä Ricky-Tick Big Bandin kanssa, emme voineet mitenkään kuvitella mitä kaikkea tulee tapahtumaan. Minulla oli aluksi vain muutamia luonnoksia partituureilla, joiden pohjalta syntyivät mm. kappaleet Julkinen sana, Se on jatsii ja Kiristyskirje.

Olemme kolmen levymme aikana navigoineet populäärimusiikin ja taidemusiikin välimaastossa ja onnistuneet tavoittamaan odottamattoman määrän kuulijoita. Parhaassa tapauksessa ihmiset, jotka eivät yleensä välitä jazzmusiikista, ovat muuttaneet käsitystään siitä ja vastaavasti toisin päin rap-musiikin kohdalla. Ehkä suurin vahvuutemme onkin ollut meidän genreistä piittaamaton asenteemme ja sen takia musiikkimme on ollut monille tuore ja piristävä vaihtoehto. Musiikillisesti mille tahansa yhtyeelle tai artistille on suuri haaste uudistua jatkuvasti, mutta se on elinehto sille, että musiikki pysyy ajankohtaisena ja vahvana. Olemme tällä hetkellä tutkineet omaa big-band-jazz-rap -genreämme niin perusteellisesti, että uudistuaksemme meidän pitäisi seuraavaksi tehdä niin radikaaleja muutoksia tyylissämme, että lopputulos kuulostaisi jo joltain toiselta yhtyeeltä.

Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren jatkavat tietenkin myös omia musiikillisia ja taiteellisia polkujaan. Ja on aivan selvä, että tämän kollektiivin jäsenet tulevat tekemään yhteistyötä eri yhteyksissä tulevaisuudessakin.

Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia fanejamme vuosia jatkuneesta tuesta. Lisäksi haluamme kiittää musiikkialan ihmisiä, jotka ovat uskoneet meihin ja uskaltaneet julkaista meidän musiikkia ja buukata meitä esiintymään festivaaleilleen ja klubeilleen.”

Aiheet: