IS: Laulaja Tauski koki elämänmuutoksen

Marco Hakala/Rauta5

Paino tippui ja lääkkeetkin saivat jäädä.

58-vuotias suosikkilaulaja Tauski Peltonen kertoo Ilta-Sanomissa elämänmuutoksestaan. Painoa on pudonnut 25 kiloa. Tauski havahtui siihen, ettei jaksanut enää mitään. Autoa ajaessakin piti pysähtyä lepäämään. Oli rytmihäiriöitä, oli uniapneaa, verenpaine tapissa.

-Tilanne meni sen verran pahaksi, että olin sairaalassa kolme päivää tutkimuksissa, Tauski Peltonen kertoo IS:ssä ja jatkaa:

– Sydämessä on vasemman puolen haarakatkos, joka ei ole haitallinen paitsi kun se alkaa reagoida huonoihin elämäntapoihin. Minulle laitettiin sydän-, verenpaine- ja kolesterolilääkkeet. Lääkkeet eivät sopineet vaan olisi pitänyt vaihtaa toisiin lääkkeisiin. Heitin ne kertalaakista roskiin ja aloin laihduttaa. Lääkäri oli sanonut, että olin vähän kuin tikittävä aikapommi, jonka takia vatsa pitäisi saada pois, Tauski sanoo.

Tauskilla onkin viesti, varsinkin keski-ikäisille miehille: kun huollatte autoanne, niin huoltakaa itseännekin.

Tauski uskoo myös vedenjuonnin merkitykseen. Kaikenlaiset muut juomat hän sanoo heittäneensä elämästään.

– Tämä on nyt pysyvä elämäntapa: urheile, nuku, älä juo viinaa tai polta tupakkaa. Tähän perussettiin pystyy kuka vaan, jos haluaa. Näistä saa henkistä hyvinvointia, joka vaikuttaa kaikkeen, Peltonen kannustaa Ilta-Sanomissa.

Aiheet: