Jasmin Voutilaisen viimeisin Instagram-päivitys täyttyy osanotoista

Monet julkisuudestakin tutut henkilöt ovat ottaneet osaa Salatut elämät -näyttelijä Jasmin Voutilaisen, 27, äkilliseen poismenoon.

19.03.2023

Näyttelijä Jasmin Voutilainen on kuollut. Asiasta kertoi Iltalehti. 

Hän kuoli 27-vuotiaana.

Jasmin kertoi julkisuudessa vain muutamia päiviä aiemmin sairastavansa masennusta.

– Lyhyesti kerrottuna mulla on ollut posttraumaattinen stressihäiriö, ahdistuneisuushäiriö, keskivaikea tai vaikea masennus. Näiden kanssa pitäisi pärjätä. Varmasti on kohtalotovereita siellä, Voutilainen kirjoitti sometarinassa seuraajilleen, jotka tsemppasivat ja olivat huolissaan näyttelijän terveydestä.

Voutilainen puolestaan oli huolissaan Suomen mielenterveyshoidon tilasta.

– Tavallaan oon iloinen, että sain niin paljon tsemppiviestejä, jotka lämmittää mieltä. Ja vertaistukea, mutta samalla oon helvetin surullinen siitä, missä jamassa Suomen mielenterveyshuolto on. Ihmiset voi selvästi pahemmin kuin aikoihin, eikä resurssit riitä hoitamaan kaikkia.

Jasminin viimeisin varsinainen Instagram-päivitys oli kuukauden takaa. Höyhensaarille päivätty kirjoitus kuului Suvi Teräsniskan laulun sanoin: ”Jos menet pois, mitä minulle jää❣️ Sinä olet niin kaunis, en henkeä saa. Hetket unta on vain haihtuvaa.”

Päivityksen alle on kertynyt lukuisia muistokirjoituksia, myös tunnetuilta suomalaisilta. Viimeisen tervehdyksen ovat käyneet jättämässä muiden muassa Kiira Korpi, Rosanna Kulju ja Katrie Daler.

Lisää luettavaa