Juontaja Lauri Salovaara syöpäepäilystään: ”Vaivuin syövereihin”

Juontaja-yrittäjä Lauri Salovaara avautuu tunteiden aallokostaan.

06.02.2024

Juontaja-yrittäjä Lauri Salovaara pyytelee somepäivityksessään anteeksi sitä, ettei mahdollisesti ole vastannut ihmisten yhteydenottopyyntöihin.

Syy on se, että Laurin on pysäyttänyt terveyteen liittyvät uutiset.

-Minulle tarjoiltiin syöpäepäily joku viikko sitten ja lääkäri lupaili sen toteutuvan 70 prosentin todennäköisyydellä. Muistutti onneksi myös niistä jäljellä olevista prosenteista, että paljon on silläkin puolella. Herkkänä ihmisenä vaivuin silti jonnekin syövereihin. Siitä huolimatta, että ehdotettuun syöpälajiin ei kuole kuin 10-15 prosenttia siihen sairastuneista, Lauri kertoo.

Hän ei paljasta mistä syövästä on kyse. Lauri Salovaara on 46-vuotias.

Mies sanoo uutisten pysäyttäneen miettimään elettyä elämää, nykyisyttä ja tulevaisuutta sekä aikaa tuonpuoleisessa.

-Tärkein on kuitenkin tässä hetkessä tämä elämä. Ja se, uskallanko elää sitä kuin haluan. Olenko sellainen ihminen läheisilleni kuin he ansaitsisivat? Teenkö sellaisia asioita, joista nautin? Otanko asiat liian vakavasti, vai osaanko hassutella riittävästi? Lauri jakaa pohdintojaan.

Hän kertoo päässeensä syövereistä irti muutama päivä sitten sillä ajatuksella, että tulee mitä tulee, sillä mennään.

-Kuten edesmennyt isäni ruukasi sanoa – ei se niin mene, etteikö se jotenkin mene. Ja niinhän ne viisaammat sanovat, että tässä elämässä saa sen mistä luopuu. Välittömästi tämän jälkeen lääkäri soitti ja totesi minun olevan onnekas ja asian huomatun riittävän ajoissa. Kaikki siis jotakuinkin kunnossa ja huolta ei tällä hetkellä ole, vaikka vuosittaiset kontrollit määrättiinkin.

Lauri toivoo, että terveysuutisten aiheuttamasta ”radiohiljaisuudesta” ei olisi ollut haittaa asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden suhteen.

Lisää luettavaa