Kannattaako laihduttaa valitsemalla light-limu kossun kanssa?

Comon oma professori Paronetti auttaa.

21.11.2019

Jaana R. Puolangalta haluaisi laihtua mutta kossu maistuu kuitenkin weekendinä kivasti, yksin ja yhdessä.

-Onko järkeä laihdutella silleen että pistän lantringiksi light-kolaa tai sellaista. Säästäähän siinä pari desiä per lasi eli 80 kcal joka kerta. Ja jos juo vaikka seitsemän annosta, niin se on jo liki 600 kcal, joka tarkoittaa, että siinä voisi sitten vetäistä hampurilaisen kyytipojiksi. Ei se sinänsä siis laihdutusta varsinaisesti ole, mutta sanotaanko näin, että kaloreitten siirtelyä, Jaana pohdiskelee.

Prof. Paronetti vastailee tutkimustuloksia läpikäyden.

-Clinical & Experimental Researchissa julkaistu tutkimus kertoo, että alkoholi imeytyy vereen nopeammin, jos käyttää lantrinkina eli blandiksena light-juomia. Humalatilakin tulee näin nopeammin. Sokeri olisi siis tämän tiedon valossa hyvä asia juotaessa viinaa, vaikka siinä kaloreita tuleekin. Sanotaanko näin että juo viinasi reippaasti sokerilimsalla tai ole juomatta lainkaan, älä taktikoi, prof. Paronetti toteaa.

-Sitten empiirinen tutkimustulos. Light-limsalla saa helposti aamupäänsäryn. Jos juot paukkusi normilimsalla, verensokerisi ei tee temppuja ja kostaudu aamun pahassa olossa.

Kysymyksiä voi esittää telepaattisesti, risuaitaa myöten tai postilakon aikana kirjoittamalla kirjeen.

Lisää luettavaa