Kansanedustaja sai 178 000 euron verovelat anteeksi – mitä aikoo tehdä seuraavaksi?

Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso on saanut yhteiskunnalta anteeksi 178 000 euron verovelkansa. Anteeksi siksi, että ne vanhentuivat eikä niitä enää peritä.

16.06.2021

Vanhentumisesta uutisoi tänään Iltalehti. 

Velat tulivat kuljetusyrittäjyyden myötä. Kuljetusyritys meni nurin ja yhtiömuodon vuoksi velat kaatuivat Laakson niskaan.

Verot vanhenevat viidessä vuodessa, eikä niitä enää peritä, ellei koko summaa ole saatu siihen mennessä perityksi. Hyväpalkkaisena kansanedustajana Laaksolta saatiin otettua palkasta tietty summa.

– Unohdetaan, että mä olen kansanedustaja. Sehän olisi ihan järjetön tilanne, jos verovelat eivät vanhentuisi. Täytyyhän ihmisten saada toinen mahdollisuus. Miksi siinä hirressä pitäisi roikkua lopun elämäänsä? Sheikki Laakso sanoo Iltalehdessä.

Laakso on kommentoinut juttua myös omilla sivuillaan. Hän ei niele sitä että veloista kirjoitettaisiin vain siksi että hän on persu.

-Ihan sama ketä olisi niin samat kirjoitukset olisi silti.

Hän kertoo, että vuoden vaihteen jälkeen, kun loputkin velat on maksettu, hän aikoo laittaa nuorisotyöhön samaisen 1500 euroa, minkä vouti on nyt kuukausittain Laaksolta vienyt. Ulosotossa on vielä runsaat 2500 euroa ja Laakso kertoo hänellä olevan myös muita velkoja.

Lisää luettavaa