Koira kylvi kauhua Heinolassa – rappukäytävässä ei uskallettu liikkua

Järkyttävä ja surullinen tapaus.

27.06.2023

Poliisi on joutunut takavarikoimaan ja myöhemmin lopettamaan koiran Heinolassa. Tapaus lähti käynnistymään tiistaina viikko sitten, kun Hämeen poliisi meni kotietsinnälle nelikymppisen miehen asuntoon ja takavarikoi ison ja aggressiivisen koiran.

Koira oli hyökännyt viimeisen runsaan puolen vuoden aikana kolmen eri ihmisen päälle aiheuttaen heille vammoja. Ensimmäinen hyökkäys tapahtui viime lokakuussa. Tuolloin koiranomistaja oli tullut koiransa kanssa kerrostalon hissillä ylemmistä kerroksista alatasanteelle. Alakerrassa oli ollut sivullinen henkilö odottamassa ylhäältä saapuvaa hissiä. Hissien ovien auettua oli omistajansa hihnassa ollut koira hyökännyt hissiä odottaneen henkilön päälle purren tätä. Koiran isäntä ei jäänyt selvittämään asiaa.

Seuraava koiran aggressio tapahtui toukokuun lopulla Heinolan keskustassa. Koiran omistaja oli ollut ulkoiluttamassa koiraansa, kun kadulla oli tullut vastaan rollaattorin avulla liikkuva henkilö. Koira oli purrut. Taaskin isäntä oli vain liuennut paikalta.

Viimeisin tapaus sattui kymmenen päivää sitten. Tuolloin kerrostalon asukas oli menossa rappukäytävässä asuntoonsa, kun rappukäytävän ylätasanteella vapaana ja ilman omistajaansa ollut koira oli hyökännyt asukkaan päälle. Hyökkäyksen aikana uhri pääsi pakenemaan rappukäytävän tuuletusparvekkeelle. Hänellä ei ollut puhelinta mukanaan, joten hän joutui huutelemaan parvekkeelta apua noin tunnin ajan ennen avun saapumista. Muut talon asukkaat olivat lopulta hälyttäneet apua.

Talon asukkaat eivät itse uskaltaneet poistua asunnoistaan auttamaan uhria, koska noin 30-40-kiloinen koira jäi vapaana rappukäytävään terrorisoimaan rappukäytävää ja tuuletusparvekkeen oven takana olevaa uhria. Asukkaat olivat yrittäneet tavoittaa koiran omistajaa puhelimitse, mutta eivät saaneet häntä kiinni.

Lisää luettavaa