Lisää 3D-elokuvia odotettavissa

18.03.2010

Tähän mennessä 3D-tekniikkaa on käytetty pääosin toiminta- ja animaatioelokuvien kanssa, mutta nyt elokuvantekijät uskovat, että kolmiuloitteisuutta aletaan pian käyttää myös draamaelokuvissa. Myös veteraaniohjaaja Martin Scorsese haluaisi YLE Uutisten mukaan kokeilla 3D:tä: ”Me näämme lähes kaiken syvyyssuunnassa. Miksi ei elokuvat kuten Precious voisi olla 3D:nä?”

3D-tekniikkaa käytetään yhä useammin uusissa sekä vanhoissa elokuvissa. Tänä vuonna julkaistiin n. 20 elokuvaa kolmiulotteisena, ja lisää on luvassa. Elokuvastudiot suunnittelevat myös useiden klassikoiden uudelleen julkaisemista 3D-versioina, kertoo YLE Uutiset. ”Se on vain yksi työkalu lisää. Olen kiinnostunut kokeilemaan 3D:tä eri tavoin. Se on vain yksi elementti lisää, jolla katsoja vedetään paremmin elokuvaan mukaan!” Ohjaaja Tim Burton toteaa. Hänen uusin elokuvansa, Liisa Ihmemaassa, muutettiin 3D-muotoon vasta jälkikäteen teatterilevitystä varten.

Todennäköisesti 3D-tekniikan käyttö halpenee lähivuosina, joten se mahdollistaisi myös pienemmillä budjeteilla tuotettavien elokuvien 3D:llistämisen. Vaikka 3D-elokuvat yleistyvät kovaa vauhtia, todellisena läpimurtona pidetään vasta sen mahdollista käyttöä kotioloissa.

Viihdeimperiumi/KK

Lisää luettavaa