Mies jäi kiinni pettämisestä – vaimon törkeä kikka!

Vaimolla oli ollut epäilys miehensä häntäheikkeilystä jo pitkään. Hän oli käynyt säännöllisesti kurkkimassa miehensä puhelinta, kun viestejä tuli usein ilta-aikoihinkin ja mies uppoutui salaillen niitä tutkimaan. Mies kuitenkin poisti aina saapuneet viestit.

Sitten nainen keksi keinon. Hän kävi säätämässä miehensä puhelimen viestiasetukset niin, että lähetetyt viestit tallentuivat automaattisesti – toisin kuin mies oli asettanut.

Mies ei tietenkään tajunnut poistaa lähettämiään viestejä, koska muisti tehneensä poistoasetukset.

Käry kävi, mutta ellei pettäminen ole oikein, niin eipä liene toisen puhelimen räplääminenkään. Itse asiassa se on jopa rikoslaissa rangaistavaa. Nainen kertoi kokemuksestaan keskusteluyhteisön sivuilla.

Rikoslaki:

Joka oikeudettomasti

1) avaa toiselle osoitetun kirjeen tai muun suljetun viestin taikka suojauksen murtaen hankkii tiedon sähköisesti tai muulla vastaavalla teknisellä keinolla tallennetusta, ulkopuoliselta suojatusta viestistä taikka

2) hankkii tiedon televerkossa välitettävänä olevan puhelun, sähkeen, tekstin-, kuvan- tai datasiirron taikka muun vastaavan televiestin sisällöstä taikka tällaisen viestin lähettämisestä tai vastaanottamisesta,

on tuomittava viestintäsalaisuuden loukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Aiheet: