Mies lähti ajelemaan taksilla – luvatta tietenkin

Poliisi sai kiinni.

17.02.2024

Mies varasti huumepäissään taksin Tohmajärvellä toissapäivänä. Poliisi sai asiasta tiedon tolpalta hätäkeskukseen ja lähti etsimään autoa. Se sai siitä havainnon noin pari tuntia myöhemmin. Poliisi yritti saada taksin pysähtymään.

Taksia luvatta kuljettanut ei noudattanut kuitenkaan poliisin antamaa pysäytysvaloa vaan pakeni Tohmajärveltä valtatie kuudelle. Kuljettaja pakeni poliisia huomattavaa ylinopeutta käyttäen sekä jätti noudattamatta liikennesääntöjä pakomatkan aikana. Hän suoritti vaarallisia ohituksia eikä väistänyt muita.

Poliisi sai pakenevan taksin pysähtymään lopulta ja otti kiinni sitä kuljettaneen mieshenkilön. Taksin pysäytys ja henkilön kiinniotto sujuivat rauhallisesti.

Mieshenkilöä epäillään tällä hetkellä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta. Mies puhalsi poliisin alkometriin nollat mutta kärysi huumeista.

Miehellä ei ollut ajo-oikeutta, joten häntä epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mieshenkilöä epäillään lisäksi useista muista ajoneuvoihin ja omaisuuteen kohdistuneista rikoksista Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon alueella.

 

Lisää luettavaa