Moottoritie on kuuma! Kaahailupelissä on osat kasassa

12.11.2012

Uusi Most Wanted muokkaa jälleen kerran sarjan tyyliä ja tällä kertaa kaahaillaan aiempaa vapaammin.

Heti alusta alkaen pelaaja pääsee ajamaan vapaasti pitkin kaupunkia. Sieltä täältä löytyy parkkeerattuja autoja, jotka voi ottaa tuosta vain omaan käyttöönsä. Uusien autojen alle saaminen onkin siis tällä kertaa ihan löytämisestä kiinni.

Kartalta löytyy erilaisia kisoja ja niihin voi osallistua koska tahansa. Vauhdikkaat kisat tarjoilevat maukkaita adrenaliinipiikkejä rauhallisemman kaupunkikruisailun rinnalle. Toisaalta tiukkaa meininkiä saa aikaiseksi myös ihan vapaasti ajaessaan: iske nasta lautaan ja kolhi muita autoja, niin saat kyllä ihan varmasti poliisit perääsi! Vanhanajan rosvo & poliisi -leikki toimii itse asiassa tässä pelissä aivan loistavasti ja sitä harrastelee aina kisojen välissä ihan mielellään.

Siinä, missä ajopelit suuntautuvat yleensä aina yhdelle tietyntyyppiselle kaahailufanikunnalle, Most Wanted miellyttää niistä useimpia. Vapaa etenemistyyli antaa pelaajalle ohjakset tehdä juuri sitä mitä itse haluaa, oli mielessä sitten perinteisten kisojen asemesta vaikkapa stunt-temppuilu tai hillittömät, myös useista erilaisista pelimoodeista koostuvat verkkopelimittelöt. Näin ollen kaikilla peliohjaimen käsissään pitävillä on hauskaa! Kaiken lisäksi autoissa on mukavan erilaiset ajo-ominaisuudet, joten jokainen löytää varmasti itsellensä sopivan.

Sulava grafiikka ja iskevä soundtrack pitävät aisteista huolen ja pelaaja voikin vain keskittyä vauhdintäytteisestä immersiosta nauttimiseen. Peli panostaa sosiaalisuuteen, joten oman maineen ylläpitäminen verkkokaverien keskuudessa antaa vielä ylimääräisen tsempin nopeusmittarin kasvattamiseen. Ja vaikka Most Wanted tuo väkisinkin mieleen Burnout Paradisen, on tässä niin hienosti kasattu paketti, ettei sitä voi olla suosittelematta kaikille ajopeleistä pitäville!

Tässä on kaahailupeli, jossa on kaikki osat kasassa!

Tom Kajaslampi

Lisää luettavaa