Musavaikuttaja räjähti: ”Tympäännyttää Youtube-läppäartistien sainaaminen levy-yhtiöihin – eivät osaa mitään”

Musiikkialan työntekijän parin päivän takainen avautuminen keskustelupalstalla on saanut yli 800 yläpeukkua.

08.02.2018

Anonyymisti esiintyvä henkilö kertoo olevansa kurkkuaan myöten täynnä suomalaista musiikkibisnestä. Ongelma on toki myös globaali, mutta häntä ärsyttää ”läppä-Youtube-artistien” signeeraaminen levy-yhtiöihin, vaikka nämä eivät osaa mitään.

-Sit tehdään huonoja biisejä, joissa ei ole yhtään sielua, talenttia eikä pätkänkään vertaa taidetta, ja jengi kuuntelee tällaisia ”artisteja”. Maksavat heidän keikoistaan ja fanittavat, avautuja toteaa.

Hän mainitsee muutamia ulkomaalaisia nimiä, mutta ei kotimaisia.

-Kotimaastammekin löytyy yksi, joka lähtenyt ulkomaille toteuttamaan isoa unelmaansa, mutta hänkin tekee valitettavasti samaa listapoppia. Eikä ole edes niin tunnettukaan tai lahjakas vielä, mitä meidän media antaa hänen suosiostaan ymmärtää. Maksettuja keikkoja ja haastatteluita, musavaikuttaja pauhaa.

Henkilöä harmittaa, että oikeat artistit jäävät ”tuollaisen paskan varjoon”.

-Suomestakin löytyy lahjakkaita ja monipuolisia artisteja, mutta ”sisälle” päästetään vain ne, jotka ovat valmiita myymään sielunsa ja tekemään paskaa. Tai sit näitä, jotka maksavat levytyssopparista tai sit jonkun isukki tuntee esim. levy-yhtiön pomon. Olen nähnyt ja kuullut kaikenlaista. Näissä piireissä tapahtuu myös paljon hyväksikäyttöä, kiristystä, manipulointia ja selkäänpuukotusta. Melkein kaikki käyttää jotain aineita sekä ovat itseriittoisia ja ahneita. Hyviäkin tyyppejä löytyy ilman muuta. En dumaa kaikkia. Enhän minä muuten työskentelisi tällaisessa ympäristössä, jos ei olisi mitään positiivista sanottavaa.

Koska laulantabisneksen taso on laskenut kuin lehmän häntä, julkisuuspyrkyreillekin on tilaa.

-Levy-yhtiöiden vika myös, kun ovat antaneet mahdollisuuden näin helpolle systeemille.

Avautuminen täällä kokonaisuudessaan

Lisää luettavaa