Mustamaalataanko Sara Sieppiä mediassa aiheetta? Iltapäivälehtien väitteet kohublogiin liittyen puhuttavat – naistenpäivänä asia on tärkeämpi kuin koskaan

Joskus kannattaa lukea se alkuperäinenkin teksti.

08.03.2018

Yltä löytyvä kuva pyörii Twitterissä. Tykkääjiä kuvalla on satoja. Kommenttiketju on täynnä Sara Siepille nauravia ja vihamielisesti hänen lausumisiinsa suhtautuvia kommentteja.

Sara Sieppi ei kuitenkaan missään vaiheessa blogitekstiään suoraan valita matkustamisen raskautta. Pääasiallisesti hän puhuu blogissaan ihmisistä, jotka uskovat kaiken lian ja törkysisällön, mitä iltapäivälehdet hänestä kertovat. Puhuu blogissaan ulkonäköpaineista, joita kohtaa. Ja kertoo, miten yrittää olla tämän vuoden välittämättä ihmisten vihamielisyydestä.

Toinenkin otsikoista revitty kuva Sarasta pyörii Twitterissä. Siinä Sara kertoo miten hiilarit eli hiilihydraatit ajoivat hänet kriisiin. Mikäli blogin olisi lukenut kokonaan (tai edes lukenut – tuskin kukaan otsikolle naureskellut blogitekstiä edes luki ennen kommentointia) niin olisi sanut selville, että kriisi johtui jälleen ulkonäköpaineista ja siitä, miten hän on epävarma itsestään ja hänet rampautti pelko siitä, mitä muut hänestä ”turvonneena” ajattelevat.

Iltapäivälehdet tietävät tarkkaan, mitä tekevät. Kohu myy. Tällä kertaa nuori nainen on helppo mustamaalauksen kohde – vaikka Sieppi blogissaan puhuu nimenomaan siitä, miten on väsynyt iltapäivälehdissä ja verkossa vellovaan vihaan ja vääristelyyn.

Iltapäivälehtien puolustukseksi on sanottava, että itse artikkelissa kerrotaan myös asioista, joista Sara blogissaan oikeasti kirjoittaa. Tänä päivänä kukaan ei kuitenkaan jaksa lukea juttuja otsikkoa pidemmälle. Kierre on valmis.

Kansainvälisenä naistenpäivänä tähän asiaan huomion kiinnittäminen on tärkeämpi kuin koskaan.

Saran kohua herttäneen blogin voit lukea TÄÄLTÄ.

Lisää luettavaa