Neljä tehohoidon suomalaislääkäriä kirjoitti avoimesti koronasta: ”Pitkän tehohoidon jälkeen kunto ei koskaan palaa sairastumista edeltävälle tasolle”

Vakavaa puhetta.

30.11.2021

Lokakuussa Tampereen Yliopistollisen sairaalan TAYS:in infektiolääkäri Reetta Huttunen kertoi kokemuksistaan koronapotilaiden hoidossa.

Juttu levisi somessa kuin kulovalkea ja sitä jaettiin paljon. Myös Como kirjoitti aiheesta, täällä.

Huttunen pyysi myös muita teholääkäreitä avaamaan kokemuksiaan, ja niin he tekivät.

Esimerkiksi teholääkäri Johanna Mockler kirjoitti someen, että pitkän tehohoidon jälkeen kunto ei koskaan palaa sairastumista edeltävälle tasolle. Nyt alkaa covid-potilaita hoitavan henkilökunnan voimat olla loppu, hän myös viestitti.

-Tehohoitokollegalta tälläinen kokemus: covidiin voi kuolla nuorikin ihminen, nyt tehohoitoon päätyvät potilaat joko rokottamattomia tai rokotettuja, joilla ikää/immuunivasteeseen vaikuttava sairaus, hän avasi.

Kollega Katriina Rautjärvi Päijät-Hämeen sotesta taas totesi:

-Myönnän olevani jo ihan poikki, toki elämästäni löytyy väsymykselle muitakin syitä. Tällä hetkellä 20+ -ikäisiä nuoria rokottamattomia joutuu lisääntyvästi sairaalahoitoon koronan takia, totta kai joukossa on myös vanhempia ja rokotettujakin.

-Lähes kaikki kysyvät ennen hengityskoneeseen laittoa että heräänkö/jäänkö mä henkiin/kuolenko, ja totta kai vastaus on että saatat kuolla, en minä sitä tiedä mutta tämä yleensä taputellaan kauniiksi kaikki menee hyvin -kommentiksi, koska valmiiksi itkevä potilas ennen nukutusta ei paranna asiaa, hän kertoi.

Lue kaikki kommentit asiasta kirjoittaneelta ja jutun koostaneelta terveyssivustolta.

Lisää luettavaa