Nyt alkaa poliisin tehovalvonta: Erityishuomiota kiinnitetään muun muassa takavalojen käyttöön, ja nopeusvalvontakamerat on valjastettu myös tehokäyttöön

Poliisin tehovalvonta alkaa, koska hiihtolomat käynnistyvät.

17.02.2022

Vilkkain hiihtolomaliikenne ajoittuu tänä vuonna 18.2.- 13.3.2022 väliselle ajalle (viikot 7-10).

Hiihtolomaviikkojen alkamisen ja päättymisen ajankohtina liikennemäärät ovat huomattavasti normaalia viikonloppuliikennettä suuremmat.

Poliisi kertoo, että perinteistä liikennevalvontaa tuetaan automaattisella nopeusvalvonnalla. Käytössä oleva kamerakalusto on valjastettu mahdollisimman moneen kameratolppaan onnettomuusalttiuden ja liikennemäärien mukaan. Myös automaattivalvontakameroilla varustetut autot ovat liikenteessä.

Poliisi muistuttaa ja tarkkailee, että ajovaloja käytetään oikein – erityishuomiota kiinnitetään takavaloihin.

Uusissa autoissa on käytössä niin kutsutut päiväajovalot ja näiden yhteydessä takavalot eivät pala monesti samaan aikaan. Tämän takia poliisin mukaan on tärkeää huomioida sääolosuhteet tarkkaan. Muun muassa pöllyävän lumen aikaan tulee muistaa valovalitsin kääntää ajovaloasentoon, että myös takavalot palaisivat määräysten mukaisesti. Lisäksi lumisateen ja pölyävän lumen aikaan on syytä käyttää myös takasumuvaloa näkyvyyden varmistamiseksi, poliisi ohjeistaa.

Lisää luettavaa