Nyt oli Savossa niin törkeä rattijuoppo että auto heti valtiolle ja mies suoraan vankilaan!

Rikoksen jatkamisvaara oli ilmeinen, joten poliisivankila kutsui.

08.05.2020

Miehen epäillään ajaneen autoa humalassa peräti kolmesti neljän päivän sisällä, kertoo poliisi. Tapaus tuli ilmi Pieksämäellä.

Ulkopaikkakuntalainen 60-lukulainen mies puhalsi ensimmäisen kerran, huhtikuun 25. päivänä, melkeinpä kolme promillea. Ajokorttia ei tietenkään ollut.

Toisen kerran sama mies oli liikenteessä päivän tauon jälkeen. Tuolloin mies ei pysäyttänyt autoa poliisin näyttämästä pysähtymismerkistä, vaan ajoi poliisipartiota pakoon noin kuuden kilometrin matkan. Nyt promilleja oli kaksi. Poliisi joutui rikkomaan ikkunan päästäkseen autoon, koska mies ei avannut ovea.

Seuraavanakin päivänä mies oli ajossa. Nyt hän ei halunnut enää puhaltaa alkometriin. Hänet vietiin verikokeisiin.

Poliisi kyllästyi. Virkavalta otti auton takavarikkoon valtiolle. Sitten alkoivat myös isot pyörät pyöriä. Pohjois-Savon käräjäoikeus passitti miehen suoraan vankilaan. Syynä on rikoksen jatkamisvaara. Laki tuntee tällaisen menettelyn. Rikosnimikkeitä on useita virkamiehen vastustamisesta rattijuoppouksien kautta liikenneturvallisuuden vaarantamisiin. Myöhemmin asiaa käsitellään oikeudessa.

Como on linjassaan vastustanut rattijuopumuksia yhtenä päivittäisrikollisuutemme huolestuttavimmista  ja vaarallisimmista ilmiöistä. Vaikka uutisointiin ei kuulu kannanotto, niin Comon toimitus ottaa nyt kantaa: kiitos poliisille ja virkakoneistolle – juuri näin pitää menetellä enenevästi!

Lisää luettavaa