Outo piirre vaivaa suomalaisia mökinvuokraajia – nyt puhuu mökkikylän omistaja

Ilmiö on ollut nousussa jo pitkään mutta tänä kesänä suorastaan hypännyt silmille.

18.06.2019

Suomalaiset ovat mökkikansaa, se tiedetään. Mökinvuokrausta koskevat kuitenkin niin majoituslait, -säännökset, mökkikylien omat vuokraussäännöt sekä terve bisnesjärki ja yrittäjyysajatus.

Järjen kanssa ei ole tekemistä sillä villityksellä, joka suomalaisia riivaa mökkejä vuokraavan yrittäjän mukaan. Hän ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään, mutta toimii Länsi-Suomen alueella.

Mistä on kyse?

-Jostain kumman syystä mökkikansa on unohtanut majoituksen peruslainalaisuudet. Mökki luovutetaan sovittuna ajankohtana asiakkaalle ja se pitää luovuttaa sovittuna ajankohtana pois, vuokraaja toteaa.

-Ei hotelliinkaan voi mennä milloin sattuu ja lähteä milloin sattuu, vaan siellä on selkeät ajat tulla ja mennä. Jos haluaa lisäaikaa, sitä voi erikseen ja erillistä maksua vastaan tiedustella, mutta usein hotellit ovat aika täynnä.

Yrittäjä toteaa, että räjähdyksenomaisesti ovat yleistyneet pyynnöt saapua aiemmin ja lähteä myöhemmin. Tämä saattaa tarkoittaa, että kun mökki on vuokrattu perjantai-illasta kello 16 sunnuntai-päivään kello 12, asiakas voi ilmoittaa halustaan tulla jo torstai-iltana. Samaan hintaan tietty.

-Lähes jatkuvasti ruikutetaan lisäaikaa lähtöön. Ei se valitettavasti monestikaan onnistu, sillä seuraavat mökkiläiset ovat tulossa, ja mökki on siivottava, tuuletettava ja niin edelleen. Siihen on varattava aikaa, yrittäjä toteaa.

Tätä vuokralaiset eivät tunnu tajuavan lainkaan.

-Olen miettinyt mistä tämä johtuu. Ehkä mökkivuokraajat ovat entistä nuorempia, joten tämä on sukupolvikysymys, porukka ei vaan tajua! yrittäjä hekottelee.

Miten suuresta ilmiöstä on lopulta kyse?

-No pakko todeta että seitsemän kymmenestä ilmoittaa halustaan tulla ennemmin, lähteä myöhemmin tai molemmat. Eikö se silloin aika hullua jo ole, yrittäjä toteaa.

Lisää luettavaa