Päivi Räsänen vastasi Tuure Boeliukselle: Olet Jeesukselle rakas

Pride-kohu paisuu.

11.09.2020

Päivi Räsänen aiheutti kohun Pride-kirjoituksellaan. Tuure Boelius otti siihen kantaa, samoin kuin muutkin taiteilijat.

Kaikki lähti siitä, kun kansanedustaja Räsänen töräytti, että Pride ei ole ihmisoikeustapahtuma. Kyse on LGBT-ideologiasta, jonka tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta, lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa

Voit lukea mistä on kyse täältä.

Nyt Päivi Räsänen on vastannut Tuurelle somessa. Hän kirjoittaa näin:

Hei Tuure!
Kiitos kirjeestäsi, jonka ehdin nyt vasta iltamyöhällä töiden jälkeen lukemaan! Juuri näin tulee toimia yhteiskunnassa – käyttää sananvapautta ja käydä keskustelua asioista, joissa olemme eri mieltä. Kivan kuvan olit muutaman vuoden takaa löytänyt. Omasta puolestani olen valmis uuteenkin kaverikuvaan.
Viittasit kirjeessäsi lyhyeen tviittiini, mutta et ehkä ollut huomannut pidempää päivitystäni facebookissa, jossa totesin: ”Jokainen ihminen kaikista ominaisuuksistaan tai valinnoistaan riippumatta on yhtä arvokas ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Ihmisarvo on jakamaton.”
Pride-tapahtumien arvopohjassa on kuitenkin paljon muusta kysymys. Niissä ajetaan ideologisia hankkeita, joiden tavoitteena on muuttaa biologisiin tosiasioihin perustuvaa kahden sukupuolen käsitteistöä. Ymmärrän hyvin, että ajatukset sukupuolten ”moninaisuudesta” tai siitä, että nykyisin ”mieskin voi synnyttää” ovat Pride-yhteisön valtavirtaa, mutta totuus on kuitenkin se, että jokainen lapsi saa alkunsa yhdestä äidistä ja yhdestä isästä. Biologisesti sukupuolia on vain kaksi. Intersukupuolisuus on sukupuolen kehityshäiriö, joista kärsiviä syntyy vain muutamia vuosittain. He eivät muodosta ”kolmatta” sukupuolta. Transnuoret ovat pääsääntöisesti syntyneet normaalisti tyttöinä ja poikina.
Sukupuolen moninaisuuden käsite sisältää myös ajatuksen siitä, että sen voisi itse valita. Sateenkaariyhteisöjen taholta murrosiän identiteettiongelmiin tarjotaan selitykseksi väärää sukupuolta. Sukupuolen ”korjaamiseen” liittyviä hormonihoitoja ja leikkauksia vaaditaan nuorille ja jopa lapsille. Nuorten hämmennys omasta identiteetistä on lisääntynyt, mikä näkyy lyhyessä ajassa sukupuolenvaihdosten moninkertaistumisena. Nuorena aloitetut hormonihoidot, rintojen poisto ja sukuelinten leikkaukset aiheuttavat pysyviä ja palautumattomia vaurioita, joita monet katuvat vuosien jälkeen. Kuka kantaa vastuun seurauksista?
Tyttöjen ja poikien ihmisoikeuksia edistetään parhaiten antamalla tilaa yksilöllisyydelle. Ominaisuuksia tai lahjakkuuksia ei pidä leimata sukupuolen mukaan. Murrosiän kokemukset sukupuoli-identiteetin epäselvyyksistä ovat valtaosin ohimeneviä. Tyttöjen ja poikien oman sukupuoli-identiteetin kehittymiselle on sallittava kasvurauha.
Päätät kirjeesi pohdintaan Jumalasta, ”minun ajatusteni Jumalasta” ja ”sinun Jumalastasi”. Jumala ei ole meidän kummankaan ajatusten luomus, vaan hän on itse luonut meidät ja ilmoittaa itsensä omassa sanassaan. Sen tiedän, että sinä Tuure olet Jeesukselle rakas.
Iloa syksyysi! Päivi

 

Lisää luettavaa