Pippa Laukka avautui sota-ahdistuksesta – kertoi mistä saa avun

Pipan kokemusvinkit.

17.03.2022

Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka toteaa, että mieli on pyörinyt viime aikoina sodan ympärillä.

-Ahdistus, pelko ja suru ovat pinnalla ja uutisten lukeminen pahentaa oloa. Tiedä vaikka tunteissa olisi ylisukupolvista ketjuuntumista ja takaumaa sodan ajoilta. Isovanhempani kun joutuivat jättämään kaiken taakseen Viipurissa, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen. Olen paljon miettinyt heitä ja niitä kokemuksia. Yksi päivä huomasin pohtivani mitä tavaraa ottaisin mukaani jos nyt pitäisi lähteä. Ja voitteko kuvitella, en keksinyt mitään! Kaiken kaikkiaan suurin osa asioista on turhaa tavaraa ja voisin hyvin kuvitella pärjääväni ilman monia asioita, Pippa mietiskelee päivityksessään.

Hän kertoo myös puuhistaan, joilla on voinut ahdistavia asioita helpottaa:

– Rakastavat koiraihmiset: Junnun kanssa lenkillä tapaa niin mahtavia koiraihmisiä joiden kanssa höpötellessä unohtuu maailman murheet. Ja koiratkin nauttii samalla leikeistä!

– Mielekäs työ: Ihan parasta, kun saa tavata työkavereita kasvotusten ja tehdä töitä yhdessä.

– Äänikirjat: Tarvitseeko tästä sanoa edes enempää. Rakastan kuunnella tarinoita ja uppoutua kirjoihin. Siinä omat murheet ja huolet unohtuu.

– Uutisrajoitus: Tämä! Etenkin iltaisin mieli on herkillä ja suojaukset alhaalla. Mä napsautan uutiset pois jo alkuillasta. Se että mä valvon öitäni ryveten huolessa, ei todellakaan auta eikä palvele ketään.

 

Lisää luettavaa