Poliisi kertoo etsivänsä tummaihoista ärrävikaista miestä – tunkeutui sisään asuntoon

Tutkintanimike on törkeä ryöstö.

 

Helsingin poliisi on tiedottanut etsivänsä tummaihoista miestä osallisena Pihlajamäessä tapahtuneeseen erikoiseen rikokseen.

Viime viikon lauantaina aamuyöstä kello kahden aikoihin Rapakiventie 2:ssa asuva henkilö havaitsi asunnossaan liikettä. Tummaihoinen mies oli tunkeutunut asuntoon, eikä asunnon omistaja häntä entuudestaan tuntenut.

Poliisin mukaan mies uhkasi asukasta väkivallalla ja anasti sen jälleen asunnosta omaisuutta. Lisäksi tekijä pakotti asukkaan hankkimaan lisää omaisuutta asunnon ulkopuolelta.

Esitutkinnan tässä vaiheessa asiaa tutkitaan törkeänä ryöstönä. Tutkinnallisista syistä poliisi ei halua kertoa tapahtuman yksityiskohtia esimerkiksi uhrin iästä tai sukupuolesta, asuntoon tunkeutumisesta, väkivallalla uhkaamisesta eikä anastetun omaisuuden laadusta tai määrästä.

Poliisi pyytää yleisön apua tekijän henkilöllisyyden selvittämiseksi. Tekijä on noin 20-30-vuotias tummaihoinen mies. Pituudeltaan hän on 175-180 senttiä ja hän on hoikka, myös kasvoiltaan. Hiukset ovat kiharat. Mies oli pukeutunut harmaaseen löysään collegehuppariin ja tummiin collegehousuihin.

Erityistuntomerkinä poliisi mainitsee ärrävian.

 

Aiheet: