Poliisi on selvittänyt Paraisten munaongelman – kyseessä oli eräänlainen kosto

Nuoret asialla.

17.11.2023

Poliisi kertoo, että kolmisen viikkoa sitten paraislaisten omaisuutta vahingoitettiin ja sotkettiin heittämällä kananmunia.

Poliisi kirjasi tapauksista yhteensä kuusi rikosilmoitusta. Munan viskomiset olivat vahingoittaneet ja sotkeneet taloja, ikkunoita ja autoja Parsbyn, Skräbbölen ja Bläsnäsin alueilla.

Monenlaisen tutkimus- ja selvitystyön ja valvontakameratietojen perusteella poliisi pystyi tunnistamaan ja selvittämään tekijät.

He ovat paikallisia 14-15-vuotiaita nuoria. Nuoret kutsuttiin vanhempiensa kanssa poliisiasemalle asioiden selvittämistä varten ja ilmeni, että samaiset nuoret olivat osallisia kaikkiin kuuteen tapaukseen. Nuoret eivät pystyneet antamaan järkevää selitystä teoilleen.

Poliisi päättelee, että kyse oli eräänlaisesta kostomotiivista. Uhreiksi valikoituneet olivat esimerkiksi huomauttaneet nuorten käytöksestä aiemmin.

Asianomistajat ja ”munarallin” osalliset ovat kaikki halukkaita sovittelemaan asiaa. Asian käsittely siirrettään viralliseen sovitteluun, missä osalliset pyrkivät sopimaan mahdollisista vahingonkorvauksista.

Lisää luettavaa