Poliisi: Peurakolareita todella paljon, näin opettelet väistämään peuraa

Peurat ovat nyt liikenteessä.

22.10.2021

Poliisille on tullut tämänkin viikon aikana kymmenittäin peurakolaritapauksia.

Poliisi muistuttaa, että peurat liikkuvat nyt ravinnon perässä, ja pian koittaa myös niiden kiima-aika. Lisäksi hiljattain alkanut hirvieläinten metsästyskausi aktivoi peurojen liikkumista.

Kolareita sattuu etenkin pienemmillä teillä, mutta ajoittain peurat onnistuvat pääsemään myös isommille teille aidoista huolimatta.

Muista nämä 3 asiaa, kun on kyse hirvieläimestä:

  1. Pidä nopeus maltillisena ainakin aamu- ja iltahämärän aikaan, jolloin peurat ja hirvetkin liikkuvat eniten. Nopeuden vähentäminen esimerkiksi sadan kilometrin tuntivauhdista kahdeksaankymmeneen kilometriin tunnissa voi pudottaa törmäysenergian reilusti alle puoleen, jos autoilija on ehtinyt aloittaa jarrutuksen ennen törmäystä.
  2. Harjoittele peuran tai hirven kohtaamista. Jos peura juoksee eteen, väistö tehdään eläimen takapuolelta – ei koskaan edestä. Kaksikaistaisella tiellä ei toki voi väistää vastaantulevan liikenteen kaistalle, jos se ei ole turvallista.
  3. Muista, että jos yksi peura juoksee tien yli, perässä saattaa seurata toinen tai useampi peura. Sama on hirvien kohdalla.

 

Lisää luettavaa