Poliisi varoittaa: Vantaalla kuvattuja videofilmejä pelastustilanteesta jakava voi syyllistyä rikokseen

Hurja poliisitehtävä.

12.05.2021

Poliisi selvitti maanantai-iltana moottoripyörävarkautta Vantaan Hakunilassa. Poliisi sai vinkin, että varasepäilty olisi piilottelemassa kerrostalossa.

Asuntoon suoritettiin kotietsintä. Kun poliisi meni asuntoon, epäilty oli mennyt parvekkeelle piiloon – ja roikkui kaiteen väärällä puolella.

Epäilty ei ottanut apua vastaan eikä suostunut tulemaan parvekkeelle. Tilanne kesti poliisin mukaan useita minuutteja. Auttajat joutuivat fyysisesti koville. Pudotusta oli paljon, yli 20 metriä.

Tilanteessa jouduttiin turvautumaan poliisin mukaan viimeisenä keinona hihnaan, joka kiepautettiin henkilön kaulan ympäri. Tällä voitiin varmistaa, ettei henkilö lipsahda nostettaessa auttajien käsistä kokonaan. Paikalla olleet viranomaiset tiedostivat, että hihnan käyttämiseen liittyi riskejä, mutta toisaalta putoaminen olisi ollut erittäin kohtalokasta.

Henkilö saatiin parvekkeelle ja toimitettiin sairaalaan.

Poliisi on tietoinen, että tapauksesta on kuvattu video- ja kuvamateriaalia, jota on jaettu sosiaalisessa mediassa. Materiaalia ei saa levittää henkilön yksityisyyden suojaamiseksi, poliisi kehottaa. Jakamalla voi syyllistyä rikokseen. Materiaali voi myös olla rankkaa katsottavaa esimerkiksi lapsille.

Lisää luettavaa