Porvoon poliisiampuminen – tämä seikka telejäljityksessä hämmentää

Kahta poliisia ammuttiin hälytystehtävän yhteydessä teollisuusalueella Porvoossa Koneistajantiellä puolenyön jälkeen sunnuntaina.

 

30.08.2019

Lehdistössä esitettyjen tietojen mukaan kyse olisi ollut siitä, että nyt vangitut kaksi miestä olisivat itse soittaneet poliisit paikalle.

Karkulaiset saatiin kiinni takaa-ajon jälkeen Ikaalisista.

Nyt tullaan mielenkiintoiseen kohtaan. Iltalehden tietojen mukaan poliisi pääsi epäiltyjen jäljille hätäkeskukseen tallentuneiden teletietojen avulla.  Numerotieto tallentuu vaikka se olisi prepaid-liittymäkin. Myös Expressen on kertonut omiin tietoihinsa nojaten, että poliisi tyhjensi telemastoja lähellä ampumapaikkaa.

Jotta poliisi pääsi siis miesten jäljille seuraten liittymän (puhelimen) paikantumista Tampereelle ja siitä edespäin, miesten tuli pitää puhelinta hallussaan.

Nyt herää kysymys: kuinka höntti rikollisen tulee olla, jotta hän ei ymmärtäisi, että puhelimen päivittymistä tukiasemiin voidaan seurata.

Miehet vangittiin eilen. Vanhin veljeksistä peitti kasvonsa, mutta kun oikeuden puheenjohtaja pyysi kuvaajia siirtymään pois ja lopettamaan kuvaamisen, kuvaajat siirtyivät oikeussalin takaosaan ja syytetty lopetti yllättäen naamansa peittelyn. Luonnollisesti kamerat lauloivat myös salin takaosasta ja miehen kasvot tulivat filmatuiksi.

Lisää luettavaa