Roope Salminen ei ainut – nuorten viihteentekijöiden seksikohut Suomessa, muistatko nämä?

Roope Salminen tuomittiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon 70 päiväsakkoon. Entä muut?

21.09.2020

Salminen aikoo valittaa tuomiostaan hoviin. Rikos, josta hän käräjäoikeudessa tuomion sai, tapahtui vuonna 2015. Syyttäjän mukaan Roope meni lusikka-asentoon nukkumaan housut riisuttuna – auttaen myös uhria riisuutumaan – vahvasti päihtyneen naisen taakse.

Nähtäväksi jää miten kohu Roopen ympärillä laantuu.

Roope ei ole ainut viihteentekijä jota seksiskandaali on viime aikoina koetellut.

Näyttelijä Aku Hirviniemeä syytettiin viime vuonna kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, jotka olivat syytteen mukaan tapahtuneet 30. kesäkuuta 2018 Hämeenlinnassa. Hirviniemi oli kutsunut kotiinsa kaksi 17-vuotiasta tyttöä ja kosketellut heitä muun muassa paidan alta alaselästä ja takapuolesta. Toinen tytöistä soitti hätäpuhelun, jolloin paikalle saapui poliisipartio.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet, mutta syyttäjä valitti hovioikeuteen, ja uusi käsittely on loppuvuodesta.

Tapaus Smith

Juontaja Axl Smithin salakuvauskohu paljastui vuonna 2016.  Smithin asunnossa oli ollut kamera, joka tallensi Smithin kanssa seksiakteissa olleita kamerasta tietämättömiä naisia.  Syyttäjä nosti Smithiä vastaan syytteet yhteensä 32 salakatselusta, kolmesta kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Smith tuomittiin 28. helmikuuta 2017 kolmestakymmenestä salakatselusta, neljästä kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Korvauksia ja oikeuskuluja tuli maksettavaksi 150 000 euroa. Asiasta valitettiin hoviin, mutta se ei muuttanut päätöstä.

Smith muutti ulkomaille, mutta kun hän ei maksanut korvauksia, hänen Suomen-asuntonsa saatiin realisoitua ulosoton kautta ja suurin osa sai korvauksensa sitä kautta. Loput jäivät saamatta, sillä ulosottomiehen toimivalta ei ulotu ulkomailla asuviin.

Kun asia kääntyikin toisin päin

Me too -kohun jalkoihin jäänyt laulaja Tomi Metsäketo erotettiin tv-ohjelmasta ja Mamma Mia -musikaalista vuonna 2017, kun hänen väitettiin lehdissä ja somessa ahdistelleen naisia.

Lokakuussa 2018 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi neljä 22–56-vuotiasta naista Tomi Metsäkedon kunnian loukkaamisesta 25 päiväsakkoon. Oikeus totesi kirjoitusten olevan valheellisia ja perättömiä sekä aiheuttaneen Metsäkedolle vahinkoa, yleistä halveksuntaa ja henkisiä kärsimyksiä. Kukaan tuomituista ei ollut koskaan tavannut Metsäketoa henkilökohtaisesti. Metsäketo itse arvioi häntä koskeneen kirjoittelun aiheuttaneen hänelle noin 80 000 euron ansionmenetykset.

Lisää luettavaa