Sofia Belórf puhuu vihdoin elämästään Niko Ranta-ahon kanssa: ”Asevartijat asunnon ovella”

Niko Ranta-ahon Katiska-rikosvyyhdistä kertovasta dokumenttisarjasta tulee kakkoskausi.

22.11.2021

Nyt ohjelmasta on nähtävissä pitkähkö traileri. Koko kolmiosainen sarja tulee nähtäväksi Ruutu-palveluun tammikuun loppupuolella.

Toisella kaudella syvennytään Suomen rikoshistorian suurimman huumeliigan ja sen johtajan Niko Ranta-ahon toimintaan oikeudenkäynnin jälkeen.

Trailerissa Ranta-aho kuvaa miltä tuntui joutua poliisivankilan kellariin, jossa on kusta, paskaa ja oksennusta lattioilla.

-Jouduin elämäni yhteen hirveimmistä paikoista, hän myöntää.

Pidätystään Espanjassa sen jälkeen, kun hän oli päässyt Suomesta tutkintavankeudesta vapaalle, mies kuvaa näin:

-Siitä (talon) alakerrasta lähettiin sillä autolla kaverit kyydissä. Siinä oli semmoinen pieni ramppi jota tultiin, mulla oli se Rangen maasturi, niin yhtäkkiä oli siinä kato näin, ja tykit siinä, ei mitään poliisihuomioita, huudetaan vaan että pysähdy ja aseet näin… kaverit siinä että mitäs vittua lyödäänkö kaasu pohjaan…

Ääniin dokkarissa pääsee myös ex-rakas Sofia Belórf. Se ei käy ilmi, mihin kontekstiin hänen lausumansa liittyy. Näin Sofia kuitenkin kertoo:

-Niko sanoi minulle esimerkiksi, että hän epäilee että meitä ollaan ryöstämässä, meitä seuraa autot ja dronet. Hän joutui palkkaamaan aseelliset turvamiehet meidän ovelle 24/7.

-En vihaa Nikoa, toivon hänelle oikeasti hyvää, hän jatkaa.

-Dokumentissa etsimme syvällisempiä syitä esimerkiksi siihen, miksi täysin rikoksetonta elämää viettänyt pienen lapsen isä lähti yhtenä päätekijänä mukaan nuoruudenystävänsä Nikon huumebisneksiin. Vierailemme Nikon luona vankilassa ja kuulemme hänen nykyisestä elämästään kiven sisässä. Sofia Belórf avautuu dokumentissa ensimmäistä kertaa Katiskan tapahtumista ja suhteestaan Nikoon, dokumentin tuottaja ja käsikirjoittaja Joni Soila puolestaan esittelee.

Alla traileri:

Lisää luettavaa