Suru-uutisia uusintojen vihaajille

Kansa vihaa uusintoja, ainakin jos yleisöpalautetta lukee.

Televisiosta ei kuulemma tule muuta kuin uusintoja. Tämä ärsyttää kansaa.

Mutta voi kauhistuksen kanahäkki. Nyt nämä uusinnat ovat tulleet myös median puolelle. Tähän meidän rakastamaan internetiin. Useat lehdet ja nettisivut ovat ryhtyneet julkaisemaan juttujaan uudestaan sillä perusteella, että jutut ovat aiemmin olleet suosittuja. Näin kalastetaan samalla jutulla uudet kävijät.

Ilmiö on laaja. Esimerkiksi Kauppalehti kirjoittaa tänään julkaisemassaan jutussa ”Porche, BMW ja Tesla jääradalla – rallikuski selvitti mikä on nopein”, että juttu on julkaistu aiemmin, vuonna 2016, mutta nyt se julkaistaan uudelleen.

”Pariskunta harrasti seksiä muina miehinä käytävällä – mies lausui kommentin, joka jäi hotellin työntekijän mieleen” kuulostaa myös juttuna vanhalta, mutta niin se onkin. Ilta-Sanomat julkaisi sen tänään ja perustelee:

-Julkaisemme suositun jutun viime kesäkuulta nyt uudelleen.

VIDEO VUODEN KOHUTUIMMASTA JULKKISTAPPELUSTA: MARTINA RETUUTTI SOFIA BELÓRFIA VIP-TELTASSA – POTKI MYÖS JÄRJESTYKSENVALVOJAA! huutaa Seiska tänään. Selitystä siitä miksi juttu on jälleen keskuudessamme ei anneta.

Toki on niin, että vuoden vaihtuessa käy järkeen, että joitakin suosittuja juttuja voi palauttaa vuoden ajalta lukijoitten mieliin, mutta ne olisi syytä tehdä yhdessä kokonaisuudessa, ei juttu kerrallaan, jolloin linkkilistat vain täyttyvät – monien lukijoiden närkästykseksi – vanhoista jutuista. Aina ei kuitenkaan ole kyse siitä. Esimerkiksi Kauppalehden juttu on jo toissavuodelta.

Ilmiö ei kokonaan selity edes uudenvuoden ajankohdalla. Jotkut mediat palauttavat säännöllisesti vanhoja juttuja uusintakiertoon. Näin säästetään rahaa, tekokustannuksia ja kerätään uudet kävijät. Näppärää, eikö totta.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut